TrAP søker informasjonsrådgiver (utgått)

Vi søker en informasjonsrådgiver med strategisk kompetanse og stort engasjement for vårt arbeid for et mer mangfoldig kunst- og kulturliv i Norge. Søknadsfrist 15. februar.

Den afrikanske filmpioneren

Sarah Maldoror var banebrytende og viktig, som en av filmskaperne, og en av få kvinnelige regissører, i Third Cinema-bevegelsen. Hennes hovedverk Sambizanga vises som del av filmserien Midt i vår tid.

Veien man velger

Hvorfor velger man veien inn til kunst- og kulturfeltet, til tross for at feltet ikke alltid er like tilgjengelig og inkluderende? I årets utgave av 10 undersøkelser har vi invitert mennesker med ulik kunst- og kulturbakgrunn til å dele sine erfaringer og tanker om veien inn i norsk kunst- og kulturliv.

TrAP har flyttet til nye lokaler

- Vi vil ha lettere og mer naturlig bånd til mulige samarbeidspartnere, mange av dem liggende langs linje 5, forteller daglig leder Hilde Ghosh Maisey med stort engasjement.

TrAPs leseliste

TrAPs tips til hva man burde lese for å øke sin kunnskap om mangfold.

Kampen om Grønland

«Det er plass til alle, alle for en!»

Landsbyen

- Å skrive om Tøyen er både enkelt og utfordrende. Enkelt fordi jeg har en nær relasjon til området, men utfordrende fordi det er vanskelig å koke ned alt jeg vil si om Tøyen til et par ord.

Trengs normkritiske perspektiver i kunst?

Tøyen i dag

- Tøyens historie ligner Harlems. Historien bygger på fellesskap blant en lavtlønnet befolkning, tvunget fram i kamp mot gentrifiseringens krefter.

Nabolag som endrer seg

Hva betyr gentrifisering for de menneskene som opplever konsekvensene av den?

Din pust, din stemme-boka har vunnet pris!

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 kåret, og boken Din pust, din stemme / Your Breath, Your Voice er en av vinnerne!

Er du en del av kunst- og kulturlivet?

Vi spør ungdommer som tidligere har vært med i Nøkkel til byen om deres meninger rundt kunst og kultur.