TrAP har flyttet til nye lokaler

- Vi vil ha lettere og mer naturlig bånd til mulige samarbeidspartnere, mange av dem liggende langs linje 5, forteller daglig leder Hilde Ghosh Maisey med stort engasjement.

03.03.2021

Daglig leder Hilde Ghosh Maisey på plass på kontorplassen sin. Foto: Amina Sahan

TrAP har flyttet til «Tårnet» på Kabelgata 51 på Økern, et gryende område med stort potensial. Fra niende etasje skal vi lage store planer og planlegge fremtidens prosjekter. Og daglig leder Hilde Ghosh Maisey er spent.

Fra "Selvmord, møbler" av Hilde Ghosh Maisey

- Jeg har alltid vært glad i Økern. Faktisk har jeg laget mye kunst her i strøket. «Selvmord, møbler» var en serie bilder av møbler som endte sine liv på ulikt vis, blant annet en seng som satte seg over togsporet. Den sto på godstoglinja rett nedenfor Tårnet.

Et nytt bydelssentrum

Det er positivt at det er så mye energi rundt det å utvikle området videre til å bli et nytt bydelssentrum.

- Det blir interessant å se hva det er som blir beholdt av det opprinnelige og hva som skal skapes nytt. Dessuten er det spesielt at vi er i Tårnet som er en severdighet her i denne delen av byen, sier Maisey.

- Mange har et forhold til det fordi det har liksom alltid vært her og det har blitt mer synlig nå som er det er pusset opp. Det ser spennende ut og mange er nysgjerrige på hva som skjer her, legger hun til.

- Så hva er det som skal skje her?

- Vi har blant annet et samarbeid med Kloden som vi ser veldig fram til. Det er seks performancer i offentlige rom.

TrAP skal også sette i gang prosjektet Styrende mangfold. Dette var et kompetansehevende nettverk av fagpersoner med flerkulturell bakgrunn som sammen kvalifiserte seg til å bli styremedlemmer i kulturinstitusjoner.

Maisey forteller at TrAP vil ha lettere og mer naturlig bånd til mulige samarbeidspartnere, mange av dem liggende langs linje 5 på T-banen.

Et sosialt rom

Et sosialt rom for sosiale folk, når det er lov til å være sosial igjen, da. Foto: Hilde Ghosh Maisey


- De nye lokalene er egnet til å også være sosiale rom. Vi kan ha events selv, nettverksmøter, eksperimenterende prosjekter der vi utvikler ting her på kontoret før vi slipper dem løs på publikum. Vi har et større rom – bokstavelig talt – for å utvikle ting, sier lederen.

Hun legger til at hun ønsker at organisasjonene i sterkere grad blir en medlemsorganisasjon der de kan invitere til samarbeid på kryss og tvers av institusjoner.

- Jeg har troa på at behovet for økt mangfold er såpass godt etablert nå at det framover handler mer om hvordan enn hvorfor. Da er det fint å ha lokaler vi kan møtes i, også større grupper der vi kan finne sammen, sier Maisey og legger til:

- Ikke minst gleder jeg meg skikkelig til at smittesituasjonen roer seg og vi kan spise pai her, sammen.

Amina Sahan er prosjektleder for et av prosjektene våre, Nøkkel til byen, men har også hatt interiør ansvaret i forbindelse med flytting. Her har hun laget et lounge-område hvor man kan ta pause og se ut over byen for å hente inspirasjon. Foto: Hilde Ghosh Maisey