10 undersøkelser: Kunstig intelligens

Årets utgave av 10 undersøkelser handler om noe som det har vært snakk om hyppig de siste månedene, nemlig kunstig intelligens!

10 undersøkelser: Kjærlighet

I år handler 10 undersøkelser om et av våre favorittemaer, nemlig kjærlighet!

10 undersøkelser: Veien man velger

Hvorfor velger man veien inn til kunst- og kulturfeltet, til tross for at feltet ikke alltid er like tilgjengelig og inkluderende?

10 undersøkelser: Gentrifisering

Vi hører ofte om gentrifisering, men hvor ofte hører vi stemmene til de som opplever konsekvensen av gentrifisering?

10 undersøkelser: Lokal tilhørighet

Det fjerde nummeret 10 undersøkelser ser nærmere på tilhørighet i Oslo øst.

10 undersøkelser: Alle grenser er midlertidige

Ni forfattere bidrar i dette science fiction-magasinet, som er den tredje utgaven i vår serie 10 undersøkelser.

10 undersøkelser: Frihet i praksis

Andre utgave av 10 Undersøkelser ser nærmere på tabuer, humor og andre potensiellefrihetskonflikter i et flerkulturelt samfunn.

10 undersøkelser: Migranten

Det første nummeret av serien 10 undersøkelser ser nærmere på migrantens plass i dagens samfunn. Med Bouchra Khalili, Deeyah Khan, Fadlabi, Faizrullah Muradi, Josef Yohannes, Kavar Singh, Maria Navarro Skaranger, Marie Skeie og Motaz Al Habbash, Nora Mehsen og Warsan Ismail.

Bem-ti-vi, CD

Album med de fire musikerne Nelson da Rabeca (rabeca), Rolf-Erik Nystrøm (saxofon), Celio de Carvalho (perkusjon) og Dona Benedita (vokal). Du vil garantert ikke høre noe som likner med det første!

Mother Tongue, publikasjon

De seks videokunstnerne Nezaket Ekici, CANAN, Çağdaş Kahriman, Savas Boyraz, Işıl Eğrikavuk og Selda Asal har alle vært viktige bidragsytere til å sette Tyrkia på kartet som en av verdens mest pulserende steder for samtidskunst akkurat nå. Katalogen til utstillingen Mother Tongue er på engelsk og tyrkisk med tekster av Övül Ö. Durmuşoğlu, Cem Bölüktaş, Ceren Erdem, Dr. Andreas Dammertz, Isin Önol, Hito Steyerl, Nefise Özkal Lorentsen og kuratorene Malin Barth og Brynjar Bjerkem.

Transcultural Flux, publikasjon

Katalog til utstillingen Transcultural Flux med verk av Adriana Bustos, Agnieszka Kurant, Ala Younis, Danica Dakić, Fayçal Baghriche, Ines Doujak & John Barker, Nevin Aladag og Walid Raad. Med tekster av Arjun Appadurai, Menene Gras Balaguer, Amin Maalouf, Cecilia Fajardo-Hill, Adriana Alves, Ala Younis, Verané Pina, Ines Doujak & John Barker, Adam Szymczyk, Walid Raad og kurator Malin Barth.

Photophobia - Apichatpong Weerasethakul, publikasjon

Publisert i forbindelse med utstillingen Photophobia på Stenersenmuseet. Med tekster av Apichatpong Weerasethakul, Nach Widner, Chaisiri Jiwarangsan og Brynjar Bjerkem. Utsolgt i Norge, men i internasjonal distribusjon gjennom Artbook.

Storytellers, publikasjon

Katalog til utstillingen Storytellers, som ble produsert av TrAP. Med tekster av Mario Vargas Llosa, Selene Wendt, Gerardo Mosquera og Paco Barragán, og intervju med Marilá Dardot og Cao Guimarães. Utgitt og distribuert av SKIRA forlag.

A New Beginning, publikasjon

Publisert i forbindelse med utstillingen A New Beginning med Farhad Kalantary på Stenersenmuseet. Med tekster av kurator Selene Wendt, Andrej Slávik og Per Kvist.

Recycling the looking-glass: Trash art – Found objects, publikasjon

Katalog til utstillingen Recycling the looking-glass / Trash art - Found Objects. Med tekster av Trond Bogsnes, Leila Darabi, Kari J. Brandtzæg og Gérard Bertolini.

​Lim Dim, publikasjon

Katalog for utstillingen Lim Dim på Stenersenmuseet. Med tekster av kurator Tran Luong og Joyce Fan.

Equatorial Rhythms, publikasjon

Katalog til utstillingen Equatorial Rhythms på Stenersenmuseet. Med tekster av kurator Selene Wendt, Olu Oguibe og Octavio Zaya.

grense_løs / bound_less, publikasjon

Katalog til utstilligen grense_løs / bound_less som ble laget i samarbeid med Stenersenmuseet og Riksutstillingene, og turnert over hele landet. Katalogen inneholder tekst av Henry Meyric Hughes.

Meeting Point, publikasjon

Katalog til utstillingen Meeting Point på Stenersenmuseet. Med tekster av Selene Wendt, Samir M'kadmi, Samira Jamouchi, Khaled D. Ramadan, Gavin Jantjes, Olfa Lamloum, Nadira Laggoune-Aklouche, Abderrahim Lamchichi, Raja Ben Slama og Jean-Louis Déotte.

Guayabita by AmeFrica, CD

Dette albumet ble produsert av Tito Guevara og mikset av Jack Loveband, og utgitt i forbindelse med prosjektet AmeFrica. Albumet, som også har flere gjesteartister, ble spilt inn i Urban Sound Studios. I distribusjon gjennom CD Baby.

Equatorial Rhythms, CD

Med Don Byron; Satch Hoyt; Neil Leonard med Ernesto Rodriguez; Stephen Vitiello; Eder Santos; Kristin Bergaust & Alexis Parra; Paulo Vivacqua; Vu Nhat Tan; Theo Eshetu with Sabina Meyer, Hans Koch, Paed Conca og Fabrizio Spera; Salem Mekuria; Guilherme Vaz; Heri Dono & Jompet og et lydsamarbeid av Christopher Cozier, Robin Foster, Sheldon Holder & Martin "Mice" Raymond. Se fullt innhold her. Satt sammen av Brynjar Bjerkem, og utgitt med katalogen til utstillingen Equatorial Rhythms.

A Primal Spirit, CD

Album for A Primal Spirit med Celio de Carvalho, Diom De Kossa, Øivind Wang Tollefsen, Bård Gunnar Moe, Antonio Torner, Rob Waring og Tore Brunborg. Innspilt i Fagerborg Studio av Per Sveinson, mikset av Øivind Wang Tollefsen og Bård Gunnar Moe og mastret av Morgan Nicolaysen / Lydmuren. Cover design av Gaaak.

2 worlds 1 struggle, CD

Med Wagëblë, Minoritet1, Mørk Atmosfære, Ras Steven, Jas, Hugo Bo$$, Amina og Pumba. Produsert av Rumblin', i studio hos X-Ray Ungdomshus i Oslo, i forbindelse med Wagëblës norgesturné.

Golestan, CD

Golestan byr på en musikalsk reise gjennom Persia, India og Kina. Gruppen ledes av den norskbaserte iranske musikeren Javid Afsari Rad, som også har komponert hoveddelen av musikken. Underveis får vi øyeblikk av persisk, indisk og kinesisk tonearv, satt sammen til et nytt klangbilde. Med musikerne Pejman Hadadi, Xiaofeng Zhang, Linhong Li, Jai Shankar og Rohini Sahajpal. Produsert og mikset av Javid Afsari Rad og Svein Hansen. Les mer

Colomborama, publikasjon

Katalog til kunstprosjektet Colomborama, der vi ønsket vi å løfte fram det yrende kunstlivet i Bogotá, og bringe det til Oslo. Katalogen dekker de fire utstillingene Bogotápolis, Damn Right! - Norwegian Wood?, RE place / RE quest, El Bodegón Post-Mortem, og konserter, performancer og seminarer over hele byen.

Materials for a makeshift shack

Denne publikasjonen fulgte utstillingen, El Bodegon - Post Mortem, presentert på Dortmund Bodega som del av Colomborama.

TrAPs kulturmelding

Les TrAPs alternative kulturmelding her. Hva ønsker det flerkulturelle feltet å se i regjeringens nye kulturmelding som skrives i år? Og hvem skal kulturen være til for i fremtiden? Dette var tema for årets dialogmøte, der denne meldingen ble lansert.

Head(s), publikasjon

Forestillingen Head(s) av og med Mia Habib ble vist på RAS, Sandnes Kulturhus og Black Box teater, Oslo. I forbindelse med forestillingene produserte vi en katalog.

WE INSIST, publikasjon

Lydkunstner og musiker Jassem Hindi og dansekunstnerne Rani Nair og Mia Habib turnerte Norden med WE INSIST Nord. Gjennom installasjoner, improviserte scener og utstillingsrom, tekst og foto, skapte trioen en performance om identitet og mobilitet, og de ulike sosiale, kulturelle og politiske sammenhengene vi alle er del av, enten det er på Madagaskar, i Damaskus, Hammerfest eller Vadsø. Denne publikasjonen viser spor og erfaringer fra WE INSIST og prosessen frem mot turneen i Norden.

Mer makt til mangfoldet, publikasjon

Prosjektet Styrende Mangfold (2010-2014) rettet seg mot beslutningstakerne i norsk kulturliv, og jobbet for å styrke og synliggjøre styrekompetansen blant personer med flerkulturell bakgrunn, gjennom kursvirksomhet og nettverksbygging. Prosjektet ble avsluttet med en denne rapporten, som beskriver hvilke tiltak som trengs videre.

Plads i kulturen - betragtninger fra et mangfoldigt kunst- og kulturliv i Norden

Sammen med samarbeidspartnerne våre i Nordisk Forum for Interkultur presenterer vi en ny nordisk rapport som kartlegger erfaringer fra mangfold og inkludering i kulturlivet fra 1995 til i dag. Rapporten er blitt til gjennom Kulturrådets prosjekt "Inkluderende kulturliv i Norden".