Din pust, din stemme-boka har vunnet pris!

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 kåret, og boken Din pust, din stemme / Your Breath, Your Voice er en av vinnerne!

20.02.2024

Grafisk designer João Doria de Souza og sosialantropolog Michelle Tisdel (Lift Every Voice), som også er kurator for utstillingen "Din pust, Din stemme". Foto: TrAP/Sakib Saboor

I forbindelse med utstillingen "Din pust, din stemme" hos Oslo Museum Bymuseet, var TrAP med som produsent for utstillingsboken. Utstillingen hadde åpning den 18. oktober 2022 og ble stående frem til november 2023. Den tok utgangspunkt i drapet på George Floyd, og den påfølgende antirasistiske demonstrasjon i Oslo juni 2020.

Boken er utformet av husets designer João Doria de Souza, som har jobbet hos TrAP oppdragsbasert i mange år, og vært med på å designe mange ulike prosjekter. Boken har vunnet prisen "Årets vakreste bøker 2024" utgitt av Grafill. Dette er sjette gangen João vinner denne prisen, og andre gang i TrAP-sammenheng. Første gang var for boken "Mother Tounge" i 2016, hvor vi også sto bak som produsent.

Bilde fra arrangement hos Bymuseet. Finiassage og katalogslipp av Din pust, din stemme i november 2023. Foto: TrAP/Sakib Saboor

Grafill er en organisasjon for profesjonelle skapere innen design, illustrasjon og visuell kommunikasjon, og de utvelger årets vakreste bøker. Prisen setter fokus på den visuelle delen av bokbransjen, og fremmer bøker som fysiske og estetiske objekter. I år er konkurransen uten kategorier og en fagjury har gjennom samlet vurdering valgt vinnerbøker basert på en helhetlig forståelse av samspillet de gir. 24 utgivelser er kåret, og blant dem er Din pust, din stemme.

Årets vakreste bøker 2023 og 2024. Foto: Grafill/Jørn AagaardDin pust, din stemme / Your Breath, Your Voice

Av: Lift Every Voice / Plantas Press / Transcultural Arts Production

Grafisk designer: Cecilia Costa, João Doria de Souza (Plantas Studio)

Redaktør: Michelle Antoinette Tisdel (Lift Every Voice), João Doria de Souza (Plantas Studio)

Produsent: Brynjar Bjerkem

Printer Trento, Italia

Juryens begrunnelse:
En bok som er brutal og vond i sin tematikk. Dette gjenspeiles i formgiverens valg. Det finnes nesten ikke luft, ingen marger, ikke et sted å hvile øyet, leseren får ikke puste uansett hvordan man tilnærmer seg boken. Samtidig er boken utført med teknisk sikkerhet, og alle formmessige grep er helt tydelig villet. En bok designet med utestemme som ikke følger reglene.

Det blir markering for vinnere og utstillingsåpning i Grafills hus, torsdag 29. februar kl. 18.30. Det er begrenset med plasser, de som har lyst til å få med seg dette bør ikke vente alt for lenge med påmeldingen. Følg denne lenken for å melde deg på!

Bøkene blir også sendt til den internasjonale designkonkurransen «Best Book Design from all over the World».

Det er mulig å få kjøpt boken hos både museumsbutikken til Oslo Museum Bymuseet og Tronsmo Bokhandel i Oslo.

År:

2024

Kategori:

Visuell kunst, Litteratur

Relaterte prosjekter