Din pust, din stemme-boka har vunnet pris!

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 kåret, og boken Din pust, din stemme / Your Breath, Your Voice er en av vinnerne!

20.02.2024

Grafill er en organisasjon for profesjonelle skapere innen design, illustrasjon og visuell kommunikasjon, og de utvelger årets vakreste bøker. Prisen setter fokus på den visuelle delen av bokbransjen, og fremmer bøker som fysiske og estetiske objekter. I år er konkurransen uten kategorier og en fagjury har gjennom samlet vurdering valgt vinnerbøker basert på en helhetlig forståelse av samspillet de gir.

24 utgivelser er kåret, og blant dem er Din pust, din stemme. Boken ble utgitt i 2023 som en forlengelse av utstillingen ved samme navn.


Din pust, din stemme / Your Breath, Your Voice

Av: Lift Every Voice / Plantas Press / Transcultural Arts Production

Grafisk designer: Cecilia Costa, João Doria de Souza / Plantas Studio

Redaktør: Michelle Antoinette Tisdel / Lift Every Voice, João Doria de Souza / Plantas Studio

Produsent: Brynjar Bjerkem

Printer Trento, Italia

Juryens begrunnelse:
En bok som er brutal og vond i sin tematikk. Dette gjenspeiles i formgiverens valg. Det finnes nesten ikke luft, ingen marger, ikke et sted å hvile øyet, leseren får ikke puste uansett hvordan man tilnærmer seg boken. Samtidig er boken utført med teknisk sikkerhet, og alle formmessige grep er helt tydelig villet. En bok designet med utestemme som ikke følger reglene.

Det blir markering for vinnere og utstillingsåpning i Grafills hus, torsdag 29. februar kl. 18.30. Det er begrenset med plasser, de som har lyst til å få med seg dette bør ikke vente alt for lenge med påmeldingen. Følg denne lenken for å melde deg på!

Bøkene blir også sendt til den internasjonale designkonkurransen «Best Book Design from all over the World».

År:

2024

Kategori:

Visual Art, Literature

Related projects