Din pust, din stemme

En utstilling der publikum blir tatt med tilbake i tid, til 5. juni 2020, og får se originale protestplakater, fotografier og levende bilder samt refleksjoner fra noen av demonstrantene.

11.10.2022

Foto: Oda Aunan

5. juni 2020 samlet tusenvis av mennesker i Oslos gater. «We can’t breathe» var skrevet med sort tusj på protestplakatene, i solidaritet med George Floyd og ofre for rasisme og politivold. Bli med tilbake til demonstrasjonen i 2020, og se plakater, fotografier, filmklipp og refleksjoner.

Tusenvis av mennesker møtte opp i sentrum av Oslo denne sommerdagen i 2020, til tross for at byen var preget av pandemi.

Arrangørene bak demonstrasjonen «We can’t breathe – rettferdighet for George Floyd» hadde et viktig mål: Å vise solidaritet med Floyd og ofre for rasisme og politivold i USA. Men de ville også fremme et annet budskap: At tiden er inne for et oppgjør med, og en ny dialog om rasisme i Norge.

Utstillingen skal ha åpning den 18. oktober kl18, og skal stå ut oktober 2023 hos Bymuseet i Frognerparken. Utstillingen kan besøkes tirsdag til søndag kl. 11-16.

Mer informasjon om åpningen kan du finne, her.

Utstillingen er kuratert av Michelle A. Tisdel og er utviklet i samarbeid med TrAP, The Oslo Desk og Memoar.

I forbindelse med utstillingen vil det også bli gitt ut en katalog produsert av TrAP og designer João Doria.

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

oktober 2022 - oktober 2023

Sted:

Oslo

Støttet av:
Fritt Ord