TrAPs leseliste

TrAPs tips til hva man burde lese for å øke sin kunnskap om mangfold.

17.12.2020

Foto: Ed Robertson

Vi får ofte tilbakemelding fra folk i kulturlivet om at de savner informasjon om hvor de skal henvende seg for å få mer kunnskap om mangfold. Derfor har vi laget en leseliste! I tillegg vil vi råde en til å prøve å få med seg mangfoldet av arrangementer som skjer rundt omkring – utstillinger, teaterforestillinger osv.

Det finnes mange gode artikler man kan finne på nettet og ikke minst bøker man burde lese. Så her kommer noen gode tips til hva man kan lese:


Bøker


For flere boktips kan man sjekke ut facebook-gruppen Books of colour. Her fremmes litteraturen i verden som går under radaren. Gruppen ønsker å feire forfattere med flerkulturell bakgrunn og bøker som har nye perspektiver. Her kan man få med seg mange gode tips til kjempefine bøker!

Artikler


Video


Et viktig steg i mangfoldsarbeidet er å identifisere hva som eventuelt hindrer enkelte i å delta, og her kan normkritisk tilnærming være et godt verktøy. Derfor tilbyr vi også gratis normkritisk workshop som vi anbefaler alle organisasjoner og institusjoner i kunst- og kulturlivet å melde seg opp til. Ta gjerne kontakt med oss ved å sende en mail til oss her: post@trap.no.

Og med det ønsker vi dere en god lesning!

År:

2020