Høst 2018 _ Now, Then

Vi markerer at det er 20 år siden den første mønstringen med Du Store Verden!, forløperen til TrAP. Vi ønsker å bruke jubileet til å gjøre opp status for vårt arbeid. Hvordan har mangfold i kulturlivet forandret seg i vår organisasjons virketid? Hvor står vi nå?

31.07.2018

SCENEKUNST: Stranger within
Trondheim: Bastardfestivalen, KIT, 11.–14. september
Oslo: Interkulturelt Museum, 11.–19. oktober
Bergen: Oktoberdans, Hordaland Kunstsenter, 23.–24. oktober
I ett år har kunstnerne Mia Habib og Jassem Hindi reist til små steder Norge rundt for å opptre hjemme hos folk i bytte mot et måltid mat. I prosessen har de fått med seg historier, og skapt nye møter mellom mennesker og kunst på uventede steder. Dette danner grunnlaget for høstens helt nye forestilling, med premiere på Bastardfestivalen.

NETTVERK: Her og der
Oslo: Skatten, Tøyen, 23. oktober kl 18.00.
Velkommen til lansering av Her og der overlevelsesguide og program, med kunstner-samtaler. Dette prosjektet skal skape en plattform for nyankomne kunstnere som etablerer seg i Norge, gjennom møter, workshops, utveksling av erfaringer og informasjon og nettverksbygging. For mer info, ta kontakt med prosjektlederne, Marie Skeie — marie@herogder.org og Motaz al Habbash — motaz@herogder.org

FILMPROGRAM: Å våge å leve
Tromsø: Verdensteatret, 8.–10. oktober
Oslo: Cinemateket, 23.-24. oktober
Trondheim: Cinemateket, 26.–28. oktober
— En samtale om frihet, vandring og kjærlighet. Migrasjon har alltid eksistert og danner grunnlaget for alle samfunn. Denne høsten viser vi fire filmer valgt ut av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem, der vi inviterer publikum til å utforske kjernespørsmål rundt migrasjon og eksil i en historisk kontekst.

FEIRING: Jubileumsbankett
Oslo: Cafeteatret, 18. oktober kl 18.00
Vi inviterer til en bankett for å feire pionerene i vårt felt, og det faktum at TrAP markerer 20 år siden vår første, store produksjon. Vi benytter anledningen til å løfte fram kjente og mindre kjente navn av dem som har bidratt til å utvikle Norges kulturliv i en mer mangfoldig retning.

SAMTALER: Status Quo — Legendenes rundbord
Første episode slippes 20. september
I forbindelse med 20-års jubileet for TrAPs arbeid, skaper Monica N. Ifejilika en serie videosamtaler, som gir en underholdende og informativ oversikt over den mangfoldige kulturutviklingen i Norge gjennom de siste 20 årene. Samtalene skal, både med granskende blikk og med oppløftende intensjoner, sette fokus på utviklingen som har skjedd siden internasjonale kunstnere på alvor begynte å ta plass på den norske kunstscenen.

PUBLIKUMSUTVIKLING: Nøkkel til byen
Oslo: K1, Tøyen. Dato kommer snart!
Nøkkel til byen er et flerårig outreach prosjekt der målet er å presentere ulike muligheter i kulturlivet for ungdom mellom 15 og 25 i Oslo Øst og Akershus. Med utgangspunkt i de unges ideer, skal en serie møter og workshops lede til kreative prosjekter i kulturinstitusjonene. Målet er å skape langvarige relasjoner mellom disse og ungdommene.

PUBLIKUMSUTVIKLING: Nøkkel til byen goes nordic
Under Kulturrådet, koordinerer TrAP et 2-årig nordisk samarbeid for publikumsutvikling på museer i Danmark, Norge, Island, Sverige, Finland og Åland. Med utgangspunkt i vårt prosjekt, Nøkkel til byen, prøver hvert av landene ut metoder for å nå et bredere publikum. Vi møtes 3 ganger årlig og deler erfaringer. Prosjektet munner ut i kreative prosjekter i lokalområdene og i publiseringen av erfaringer, strategier og praktiske resultater.

TrAP Tromsø
FESTIVAL: Internasjonal uke. 11.–23. august. TrAP Tromsø samarbeidet med Trondheim kommune om programmet for Internasjonal Uke, med konserter, kulturarrangementer, kurs og mye mer. Fullt program finner du på: facebook.com/internasjonaluke

MUSIKK: Skolestartfestivalen
Tromsø: Stortorget, 24. august. I samarbeid med DKS Tromsø og RakettNatt lagde vi en gratis festival for ungdomsskoler i Tromsø. Blant artistene var Maxida Marak, DAGNY, Bendik og Gurls.

Vi jobber med flere prosjekter i Tromsø løpet av høsten. Følg med her!

År:

2018