Stranger Within

Hva skjer om du inviterer fremmede inn i ditt hjem? Mia Habib og Jassem Hindi har opptrådt hjemme hos folk, som del av et større research og performanceprosjekt. Resultatet kunne man se under Bastardfestivalen i Trondheim, på Interkulturelt Museum i Oslo og Oktoberdans, Bergen.

09.02.2018

Dansekunstnerne Habib og Hindi har de siste to årene opptrådt hjemme hos folk, i den nordnorske periferien, i bytte mot en middag eller en kaffe. Arbeidet har utviklet seg etter mønster av å motta fremmede på en fremmed måte, hvor kunsten er fanget i virkeligheten. Habib og Hindi bruker gjenstander de har funnet, lavteknologiske opptak, fantastisk-realistiske dikt og sine egne kropper. Forestillingen er et kollektivt foretagende, og for hver utgave inviterer de gjesteartister de har møtt langsmed veien i nord.

"Hjemsøkende: det som streifer usynlig og stille over landet vitner om at vi beveges av det som ikke er her. Fravær er en mektig kraft. Ordet finnes ofte nedi den opptråkkede gjørma i krysset mellom performance og politikk. Stranger Within er et landskap hjemsøkt av et mangfoldig fravær, historisk og økosystemisk. Ting som tilsynelatende har forsvunnet kommer frem igjen. De begynner å oppføre seg rart: ødelegger ting, får kroppen til å skjelve, inngår i truende skikkelser.

En historie satt til det grisgrendte nord, om stoffet som det politisk ubevisste er gjort av. En gebrokken historie om Norge som et hjemsøkt land, som tærer på det som gjenstår av dagslys. Fremmede agenter sprer seg som mening i en tekst, og legger seg på lur. De er laget av drivved, plast og kjøtt. De er allestedsnærevværende og skifter form, forråder sine egne hensikter. Forestillingen er som laget av en søvngjenger, for den utvikler seg gjennom forflytning, fortetning og brudd."

Mia Habib og Jassem Hindi

Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har samarbeidet om multidisiplinære arbeider siden 2017 under navnet We Insist, med Rani Nair. Arbeidene deres er blitt vist i de nordiske landene, Syria, Marokko og Mexico, med flere.

Pre-produksjon for Stranger Within ble gjort av Kira Senkpiel / Mia Habib Productions.

11.-14. september 2018 hadde prosjektet premiere ved Bastardfestivalen 2018, på Galleri KIT, Trondheim, med gjesteopptredener av Siri Broch Johansen og Sina Seifee.

11.-20. oktober 2018 ble Stranger Within vist på Interkulturelt Museum, Oslo, med gjestene Nils-Rune Utsi aka SlinCraze, LATERNA / Inger-Reidun Olsen & Marianne Skjeldal, Ingun Mæhlum og Sina Seifee.

23.-24. oktober 2018 kunne du se Stranger Within på Oktoberdans
, Hordaland Kunstsenter, Bergen.

I desember vises prosjektet på SITE, Stockholm.

År:

2018

Kategori:

Scenekunst

Sted:

Oslo, Bergen Trondheim

Produsert av
TrAP
Mia Habib Productions
Co-produsent
Black Box teater
Interkulturelt Museum – Oslo Museum
Teaterhuset Avantgarden
BIT Teatergarasjen
SITE
Andre partnere
Sina Seifee
Siri Broch Johansen
Kirsten Opstad
Helle Siljeholm
Ingunn Mæhlum
Pikene på broen
Støttet av
Kulturrådet
Fond for lyd og bilde
Oslo Kommune
Relaterte prosjekter