TrAP

Stranger Within - en dokumentarfilm

Year: 2018

Dato: 11. oktober

Category: Film

Location: Oslo

Venue: Interkulturelt Museum

Vi er stolte av å presentere vår nye dokumentarfilm, av regissør Vibeke Heide. Filmen hadde premiere på Interkulturelt Museum, Oslo, 11. september, og ble vist som del av utstillings- og performanceprosjektet Stranger Within i Oslo og Bergen. 

Les mer

Year: 2018

Dato: 11. oktober

Category: Film

Location: Oslo

Venue: Interkulturelt Museum

Produsent

  • TrAP

Regissør

  • Vibeke Heide

Foto

  • Janne Lindgren

Klipp

  • Astrid Skumsrud Johansen

Filmen følger kunstnerne Mia Habib og Jassem Hindi på reise i Finnmark høsten 2017. På veien gjorde de opptredener hjemme hos folk, hos mennesker de møtte, i bytte mot et måltid mat, en kaffe eller en stund rundt kjøkkenbordet. Arbeidet har utviklet seg etter mønster av å motta fremmede på en fremmed måte, hvor kunsten er umulig å skille fra virkeligheten. 

TrAP har rollen som produsent for Mia Habib og Jassem Hindis turné i Finnmark og senere i Oslo, Trondheim og Bergen. Vi gjorde en avtale med Mia og Jassem om å følge reisen deres gjennom nordfylket ved bruk av kamera. Filmen tar oss med inn i folks hjem, og er et personlig og intimt møte med ulike mennesker, som stadig overraskes av av kunstnernes bidrag til det som ellers er hverdag. Som kunstneriske gjester møter vi Helle Siljeholm og Sina Seifee.

"Når man ser på dette landskapet og nord fra langt unna kan det se ganske tomt ut, i periferien av alt. Men når man er inne i det, er det virkelig et sted med så mange lag av historie. Det blir som et forstørrelsesglass for norsk historie: Den geografiske posisjonen, det geopolitiske området det er i. Og når vi snakker om ideen om den fremmede, "the stranger within”, er det et område med en så variert historie med ulike norske minoriteter." 

Mia Habib

Filmen hadde premiere på Interkulturelt Museum, Oslo, 11. oktober, og kunne ses som del av utstillingen og forestillingene Stranger Within, 11.-20. oktober. 

Filmen ble også vist som del av Stranger Within på Oktoberdans, Bergen, 23.-24.oktober. 

Year: 2018
Category: Film

Produsent

  • TrAP

Regissør

  • Vibeke Heide

Foto

  • Janne Lindgren

Klipp

  • Astrid Skumsrud Johansen

Relaterte prosjekter