Her og der

Møter. Kunst. Historier. En survival-guide for nyankomne kunstnere av Marie Skeie og Motaz al Habbash.

12.02.2018

"Jeg jobbet som kunstner i Syria og hadde en rekke utstillinger, både i Syria og andre land. Jeg kjente alle og alle kjente meg. Når jeg kom til Norge, måtte jeg begynne helt på nytt. Ingen vet hvem jeg er. Jeg forstår ikke hvordan systemet fungerer og hvor jeg skal gå."

- Anas Salamah

Anas Salamah er en av mange kunstnere som har kommet til Norge i de siste årene, og prøver å finne nøkkelen til å fortsette som kunstner i et nytt land. Her og der vil skape møter mellom kunstnere, institusjoner og offentlig administrasjon og gi tilgang til informasjon om norsk kunst- og kulturliv. Prosjektet skal bygge kunstneres nettverk, skape muligheter for nye samarbeid og gjøre kunstfeltet mer tilgjengelig og åpent.

Bak ideen står kunstnerne Marie Skeie og Motaz al Habbash. Gjennom egen erfaring i Palestina, Japan, Norge og Brasil vet de hvor vanskelig det kan være å etablere seg i et nytt land. Dette prosjektet samler informasjon i en survival-guide til det norske kulturlivet på nett. Her finner man informasjon om utstillingsmuligheter, stipender og tilskudd, utdanning, kunstneropphold, kunstnerorganisasjoner, etablering av enkeltmannsforetak og lignende, og kunstnere får mulighet til å presentere seg og sin portfolio. I forbindelse med prosjektet vil vi også skape visninger med de involverte kunstnerne på lokale kunst-, film- og konsertarenaer.

Her og der gir også det etablerte institusjoner og kunstnerorganisasjoner mulighet for å bli kjent med nye kunstnerskap og skape nye samarbeid.

Her og Der ble lansert 23. oktober kl 18.00 på Skatten, Oslo, med kunstnersamtaler og kunstnermøter.

Ta kontakt på marie@herogder.org og motaz@herogder.org, og sjekk prosjektets egen side herogder.org for å følge med på hva som skjer fremover.

År:

2018

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Initiativtakere
Marie Skeie
Motaz al Habbash
Støttet av
Kulturrådet
OXLO - Oslo kommune