TrAP

Status Quo - Legendenes rundbord

Year: 2018

Dato: 20. september

Venue: trap.no

I forbindelse med 20-års jubileet for TrAPs arbeid, skaper Monica N. Ifejilika en serie videosamtaler, som gir en underholdende og informativ oversikt over utviklingen i norsk kulturliv de siste 20 årene. Se første episode her.

Les mer

Year: 2018

Dato: 20. september

Venue: trap.no

Produsert av

  • TrAP

Prosjektleder

  • Monica N. Ifejilika

Første episode ble lansert 20. september, med Cliff Moustache, Malika Makouf Rasmussen, Khalid Salimi og Miloud Guiderk. Samtalene skal, både med granskende blikk og med oppløftende intensjoner, sette fokus på utviklingen som har skjedd siden internasjonale kunstnere på alvor begynte å ta plass på den norske kunstscenen.


"Som nordmann og artist med minoritetsbakgrunn savner jeg foraer hvor «vi» kan snakke oss i mellom. Hvor majoritetsperspektivet er mindre viktig, og hvor drømmer og visjoner for et fremtidig inkluderende kulturnorge kan diskuteres fritt. Det er snart 50 år siden innvandringen til Norge begynte for alvor, og nye generasjoner mørke og lysebrune nordmenn vokser opp med andre forutsetninger og nye forventninger, men hvor mye har egentlig endret seg? 

Cliff Moustache, Malika Makouf Rasmussen, Khalid Salimi og Miloud Guiderk har alle hatt stor påvirkning på min karriere - ikke nødvendigvis fordi de har ment så mye om kunsten jeg har laget, men fordi de har skapt kreativt rom og annerledestenkende scener, hvor jeg og mine kollegaer har fått boltre oss gode. De er menneskene bak våre institusjoner og jeg lurer på hva de drømmer om nå? Hvordan ser fremtiden ut for pionerene innen det flerkulturelle kulturnorge?"

Monica N. Ifejilika

Year: 2018

Produsert av

  • TrAP

Prosjektleder

  • Monica N. Ifejilika