TrAP Tromsø

TrAP og Tromsø Kommune jobber sammen for at kunst og kultur skal favne hele byens befolkning. Se våre tidligere og kommende arrangementer her.

27.02.2018

Tromsø er kjent for å være en inkluderende og åpen by med et stort, internasjonalt miljø. Dette ønsker vi også skal kjennetegne kunst og kultur. Derfor vil vi jobbe for å styrke de gode kreftene som allerede finnes i Tromsøs kulturliv. Vi ønsker å skape mer aktivitet sammen med internasjonale lag og foreninger og privatpersoner som vil jobbe for et økt kulturelt mangfold. Vi vil spille på lag med festivalene, kulturinstitusjonene og de etablerte kulturaktørene som vil utfordre seg selv for å nå de som vanligvis ikke kommer.

Gjennom TrAP Tromsø vil vi finne ut hva Tromsøværinger har til felles på tvers av ulike bakgrunner, og ber kulturlivet om ideer til aktiviteter som kan samle byens befolkning. Prosjektet vil støtte lokale aktiviteter som skaper nysgjerrighet og der terskelen er lav for å delta. Det kan for eksempel være aktiviteter som er utviklet og presentert sammen med det publikumet man ønsker å nå. Det er viktig at aktivitetene kan fungere som starten på nye samarbeid. Noen elementer kan kanskje gjentas, utvikles eller arrangeres igjen på et nytt sted. Prosjektet ledes av Nasra Ali Omar. Kontakt henne på nasra.ali.omar@tromso.kommune.no

Målet er at prosjektet skal skape nye møteplasser for folk i alle samfunnslag og aldere, og bidra til en mer inkluderende by.

Tidligere arrangementer:
Ordkalotten
Vi samarbeider med den internasjonale litteraturfestivalen Ordkalotten om å få et mangfold av stemmer inn i programmet. I år er tema "barndom". Forfatter Camara Lundestad Joof kom for å snakke om sin debutbok "Eg snakkar om det heile tida" lørdag 10. november.

Skolestartfestivalen
Fredag 24. august på Stortorget. I samarbeid med DKS Tromsø og RakettNatt lagde vi en gratis festival for ungdomsskoler i Tromsø. Blant artistene som var Maxida Marak, DAGNY, Bendik og Gurls.

Internasjonal Uke
11. – 23. august samarbeidet TrAP Tromsø og Trondheim kommune om programmet for Internasjonal Uke, med konserter, kulturarrangementer, kurs og mye mer. Vi inviterte til World Beat Dance og Capoeira verksted i samarbeid med DanceLab og Flerkulturelt Forum, konsert og dans med Habaneroz, Newroz og verdenskjente Kader Tarhanine på Kulturhuset, og broderiverksted med Marsil Andjelov Al-Mahamid på Nordnorsk Kunstmuseum i samarbeid med museet, Citegration og ArtZone. Se mer på: facebook.com/internasjonaluke

Gatekunstfestival
18.-23. juni 2018. TrAP Tromsø samarbeidet med Perspektivet Museum og KULTA om en gatekunstfestival. Det var både et formidlings- og utstillingsprosjekt. Ungdom ble kjent med museet og arbeidet de gjør. Som utgangspunkt brukte vi utstillingene på museet, og gikk på byvandring i Tromsø sentrum for å se på gatekunst. Gjennom prosjektet skulle deltakerne bli bedre kjent med museet, samt få kompetanse i form av kunnskap om kulturhistorie i Nord-Norge. Sluttproduktet var en utstilling med gatekunst på Perspektivet Museum sitt friluftsmuseum.

Just Press Play; Kafe-konsert
6. juni 2018: Bugge Wesseltoft og Per Martinsen møtte impro-musikere fra Syria og Kurdistan. En Etno-Electric Jam med Bugge Wesseltoft og Per Martinsen, som del av konseptet deres «Just Press Play», der vi inviterte tre syriske musikere til å være med.

Vi legger ut flere prosjekter i løpet av høsten. Følg med!

År:

2018

Sted:

Tromsø

Produsert av
TrAP
I samarbeid med
Tromsø kommune