HØST 2016 _ Migrant power

Vår tids rådende system for globalisering har som premiss at kapital og varer skal kunne krysse grenser men at folk skal bli boende. Migranten er dermed vår mest omstridte politiske figur. I denne programperioden løftet vi fram migranterfaringen som norm, som felles historisk erfaring og som potensiell politisk kraft.

16.06.2016

PODCAST: Transit Radio sender musikk og historier fra beboerne på norske asylmottak. Prosjektet gjør vi sammen med musikerne Abazar Hamid, Khaled Harara og Sheldon George Blackman, Peter Daatland fra radiokollektivet Frekvens, og i samarbeid med SafeMUSE.

PUBLIKUMSUTVIKLING
: Nøkkel til byen er et flerårig program for publikumsutvikling i Oslo og Akershus. Vi ønsker å starte en dialog mellom kunst- og kulturinstitusjoner og et publikum som besøker dem sjeldent, gjennom en serie av omvisninger, samtaler og workshops. Nøkkelen skal låse opp dørene begge veier. Det er publikums nøkkel til institusjonene og institusjonenes nøkkel inn til nye deler av byen.

PUBLIKASJON: Vår nye publikasjonsserie, 10 undersøkelser, kommer ut en gang i året. Serien utfører analytiske undersøkelser av omstridte begreper i et kulturelt mangfoldig samfunn, med utgangspunkt i folks levde erfaringer. Undersøkelsene gjøres i form av tekst, tegneserier, samtaler, foto, kunstverk og grafiske framstillinger. I første utgave undersøker vi ideer om Migrant Power. Gjesteredaktør er Warsan Ismail.

UTSTILLING
27.08.: Mother Tongue åpnet på Hammerfest Kunstforening. Her vises videoverk av seks tyrkiske kunstnere. Enten de arbeider fra Istanbul, Paris, Berlin eller Stockholm, ligger et stadig mer autoritært Tyrkia som bakteppe, og kunstnerne tar opp frihet, tradisjon, opprør og kvinners rolle.

PODCAST-SCREENING
10.09.: Vi lanserte Transit Radio på Holmenkollen Park Hotel. Del av sideprogrammet for Oslo Arkitekturtriennale «After Belonging».

SEMINAR
17.10: TrAP ledet en seksjon på NPU-konferansen, Stavanger. Kulturell makt: Hva gjør vi når vi har et kulturliv uten tydelig kontakt med landets minoriteter?

FILM 11.–13.11: Kuratert program av tre kunstneriske kortfilmer til Performance Art Oslo (PAO) Festival, Atelier Nord ANX, Oslo.

SEMINAR 17.11.: Sammen med Minareten arrangerte vi et seminar om hvordan få flere unge med minoritetsbakgrunn til å se kulturlivet som mulig karrierevei.

FESTIVAL 17.–18.12.: The Good Market - The Light of the City, Bratislava, Slovakia. TrAP bidro med to norske kunstprosjekter som forbinder nordisk lys med folk på vandring.

Meld deg på vår epostliste
, eller følg med på Facebook for å få informasjon om våre prosjekter og arrangementer.

År:

2016