Podcast lansering

Denne kick-off sendingen fra Transit Radio handler om viktigheten av kunst og kultur når fredsavtaler feiler. Vi inviterte til en kollektiv lytte-opplevelse på Holmenkollen Park Hotel under Oslo Arkitekturtriennale.

16.06.2016

Den 10. september kl 12.00-16.00 ble aller første episode lansert. Hvilken rolle spiller kunst når politikken feiler? Dette spørsmålet opptar den palestinske hiphop-artisten Khaled Harara, som selv har måttet flykte fra Gaza. I dette opptaket snakker han med den afghanske regissøren, skuespilleren og teateraktivisten Monirah Hashemi, og de unge flyktningene de har jobbet med i Karlstad, Sverige.

I forbindelse med lanseringen inviterte vi til en kollektiv lytteopplevelse på Holmenkollen Park Hotell. Hotellet har en helt spesiell historie, som arena for flere norske fredsprosesser, blant annet Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina. Arrangementet er en del av av sideprogrammet for Oslo Arkitekturtriennale 2016: After Belonging.

Det konseptuelle grunnlaget for våre nasjoner hviler i dag på ideer om statsborgerskap. Migranter blir sett som unntak fra denne normen, preget av et tap av tilhørighet. Men det å krysse grenser kan også gi deg ny innflytelse. Du kan hevde din mening i en kontekst som tidligere var utenfor rekkevidde.

Transit Radio er en podcast-serie der du får høre stemmene til flyktninger og asylsøkere fra ulike mottak i Norge gjennom 10 episoder. Vi inviterer dem til samtaler og workshops med profesjonelle musikere, og finner ut hva slags musikk flyktningene selv hører på.

Du finner alle episodene transitradio.no, itunes og der du hører på podcasts.

År:

2016

Kategori:

Musikk

Dato:

10. september

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Journalist
Cathrine Hasselberg
Redaktør
Peter Daatland /
Frekvens
Støttet av
KORO (URO)
Relaterte prosjekter