Transit Radio

Transit Radio er en podkast-serie som gir deg musikk og stemmer fra norske asylmottak. Hør den på transitradio.no

29.04.2016

Transit Radio
Gjennom en serie workshops, intervjuer og opptak ønsker vi å knytte mennesker i lignende situasjoner sammen, på tvers av tid og sted: Asylsøkerne er langt hjemmefra, men ikke alene. Samtidig vil vi gi nordmenn mulighet til å bli kjent med beboerne på asylmottak på en ny måte. Gjennom musikk deler vi en universell glede, og musikken åpner muligheter for å dele meninger, følelser og å ytre seg. Les intervju med ansvarlig redaktør Hilde Maisey i Journalen.

Sesong 1
Opptakene er gjort sommeren og høsten 2016, og første podcast ble lansert på Holmenkollen Park Hotell 10. september 2016. Lanseringen var en del av et utvidet program under åpningshelgen for Oslo Arkitekturtriennale. Sesong 1 består av 10 episoder fra hele Norge.


Sesong 2
Sesong 2 av Transit Radio består av tre sendinger som gir deg den rå, ekte lyden av nabolagene hvor midlertidige liv skapes. Målet er å komme bak fasaden på det vi ser ved første øyekast. Dokumentarister fra podkastkollektivet Frekvens tilbringer fem dager på asylmottak tilknyttet mottakene der Oslo World Music Festival arrangerer festivalen ”Vårt Nabolag”. Gjennom samtaler, scener og lydjakt fanger de essensen av det livet asylsøkerne lever, hvor en miks av håp og en traumatisk fortid møter uvisshet. For å romme ordet ’møteplass’ gir vi fordomsfritt også plass til menneskene og landskapet som omgir mottaket. Hvordan møter vi asylsøkere? Og hvordan høres disse møtene ut?

Hør alle episodene på transitradio.no, itunes eller der du laster ned podcasts. Peter Daatland fra radiokollektivet Frekvens er redaktør i Transit Radio, og ansvarlig redaktør er Hilde Maisey (TrAP).

År:

2016

Kategori:

Musikk

Sted:

Norge

Produsert av
TrAP
I samarbeid med
Khaled Harara
Abazar Hamid
Sheldon George Blackman
safeMUSE
Redaktør
Peter Daatland /
Frekvens
Støttes av
KORO (URO)
Relaterte prosjekter