Colomborama

Med Colomborama ønsket vi å løfte fram det yrende kunstlivet i Bogotá. Dette gjorde vi ved å invitere 30 kunstnere og utøvere til utstillinger, artist talks, debatter, performance og konserter over hele Oslo.

05.11.2014

Prosjektet samlet unge kunstnere med sterkt sosialt engasjement, oppvokst i en hverdag preget av de problemene Colombia har sett hva gjelder kriminalitet, overgrep fra militsgrupper og et samfunn med stor tilgjengelighet til narkotika og håndvåpen. Flere av kunstnerne i utstillingen kommenterte dette direkte i sine verk.

Colombia har samtidig sett store endringer det siste tiåret, hvor Bogotá har markert seg som en av de mest levende kunstbyene på det latin-amerikanske kontinentet. I dag finner man offentlige visningssteder skulder ved skulder med alternative kunstnerdrevne prosjektrom, kommersielle gallerier og artist residencies, og et mer engasjert, åpent og variert publikum har kommet på banen.

TrAP har samarbeidet med kunstner- og kuratorgruppen El Parche om dette prosjektet siden høsten 2010. El Parche, som består av Marius Wang og Olga Robayo, har vært basert i Bogotá over flere år, og driver et artist-in-residency med utstillingsrom for besøkende og lokale kunstnere. Se de ulike underprosjektene som utgjør Colomborama under, eller besøk prosjektets egne nettside.Sideprogram - Samtaler


Sideprogram - Musikk

År:

2013

Kategori:

Visuell kunst, Musikk

Dato:

28. feb—30. jun

Sted:

Oslo

Kurator
Marius Wang
Co-kurator, Olga Robayo
Støttet av
Norsk Kulturråd
Fritt Ord
Akershus Fylkeskommune
Office for Contemporary Art
Ministeria de Cultura, Colombia
Produsert av
TrAP
Samarbeidspartnere
Stenersenmuseet
Fotogalleriet
Tegnerforbundet
Dortmund Bodega
Kunstnernes Hus / W17
Mir
Rommen Scene
Verkstedet
Musikkfest Oslo
Jonathan Castro / Breaknecks
Podium
Galleri 3,14
Relaterte prosjekter