RE place / RE quest

Angélica Teuta er anerkjent for sine installasjoner, der hun forvandler gallerirom til et poetiske, drømmeaktige landskap med lys, bilder og skygger. Dette var hennes første separatutstilling i Norge.

05.11.2014

På Fotogalleriet presenterte Teuta en stedspesifikk installasjon hvor gallerirommet ble omgjort til et maritimt landskap, basert på hennes erfaringer og referanser til Norge. Teuta benytter seg av lysprojeksjoner, enkle mekanismer, resirkulerte objekter og det fysiske visningsrommet for å forme et hybrid univers i spenningspunktet mellom fotografi og skulptur. Fokuset hennes er ikke konsentrert om det imaginære landskapet i seg selv, men på de mange små prosessene som gir liv til isolerte dagligdagse gjenstander, og gjør dem om til en kompleks, illusorisk, og teatralsk atmosfære.


Angélica Teuta er født i Medellin, Colombia (1985). Hun bor i New York, hvor hun tar en Master in Visual Arts ved Columbia University. Teuta har vist arbeidene sine på blant annet Gendai Gallery / 25th Images Festival, Toronto (2012), Casas Riegner Gallery, Bogota (2011), Centro Colombo Americano, Bogota (2010) og Alliance Francaise, Bogota (2010), og i gruppeutstillingene Escaping with the landscape, The 11th Havana Biennial, Cuba (2012) og On the territory, Central Istanbul Contemporary Art Complex, Tyrkia (2010).


Utstillingen var en del av Colomborama

År:

2013

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

24. mai—30. juni

Sted:

Oslo

Kurator
Marius Wang
Co-kurator, Olga Robayo
Produsert av
TrAP
Collaborator

Fotogalleriet
Støttet av
Fritt Ord
Office for Contemporary Art
Utenriksdepartementet