Crack Family

Crack Family har fått stor internasjonal oppmerksomhet de siste årene, og regnes av mange som Colombias fremste hiphop-gruppe. Cejaz Negraz og Manny ($) besøkte Norge for å gjøre workshop med ungdom i Groruddalen og konsert i Oslo.

05.11.2014

Crack Family regner seg i utvidet forstand å favne både artister og fans med utgangspunkt i sørlige Bogotá og deres egen bydel Ciudad Bolivar. De har produsert en rekke mixtapes de siste årene og ga i 2012 ut samleplaten La Familia – Capitulo Uno, som samler tyve av de beste colombianske rapartistene for øyeblikket. På Youtube har flere av deres hjemmeproduserte videoer over en million visninger. Gruppen har de senere årene opplevd økende internasjonal interesse og har holdt en rekke konserter i Europa.

På Rommen Scene gjorde Crack Family en workshop med ungdommer fra Oslo og Akershus, ledet av Jonathan “Boss" Castro (Breaknecks), 24.-26. mai 2013. Deltakerne fikk veiledning i å jobbe ut vers til cypher beats av Jester (Gatas Parlament) og å produsere en musikkvideo. Etter å ha sendt inn sine låter og tekster ble Manuel Heredia Rojas, Adrian Wright, Oliver Trio, Kevin Improta, David Trivino Aguilar, Chriss Renee, Peter Wallumrød og Ole Skaug plukket ut til å delta. Se hva musikken betyr for dem i videoen fra prosjektet.


Konserter

Prosjektet er en del av Colomborama

År:

2013

Kategori:

Musikk

Dato:

24. mai—1. juni

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartnere
Jonathan Castro / Breaknecks
Rommen Scene / Bydel Stovner
Støttet av
Norsk Kulturråd
Fritt Ord
Akershus Fylkeskommune
Ministerio de Cultura, Colombia