TrAP

2+1

Year: 2016

Dato: 1. - 11. mars

Category: Musikk

Location: Drammen

Venue: G60

Kunstnerne Selda Asal og Özgür Erkök står bak hiphop-musikkvideo-prosjektet 2+1. I løpet av én uke med skrivekurs og rap-workshops i mars produserte de en musikkvideo sammen med ungdom fra Drammen. Se de sterke historiene deres.

Les mer

Year: 2016

Dato: 1. - 11. mars

Category: Musikk

Location: Drammen

Venue: G60

Produsert av

  • TrAP
  • Interkultur

I samarbeid med

  • G60
  • Buskerud Kunstsenter

Siden starten har kunstprosjektet engasjert ungdom fra Frankrike, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Iran, Aserbajdsjan, Georgia, Armenia, Tyrkia, og nå også fra Drammen. I to uker var kunstnerne er artist-in-residence på ungdomshuset G60.

13 ungdommer har brukt vinterferien i skriveverksted for å sette ord på sine personlige historier. Flere av deltakerne har flyktningbakgrunn. Kunstnerne Selda Asal og Özgür Erkök vil undersøke unge menneskers ønsker, drømmer og utfordringer, og målet deres er å hjelpe hver deltaker å finne sin stemme. Ungdommene i prosjektgruppen skriver egne tekster, med kunstnernes veiledning og ved hjelp av ulike eksperimentelle metoder. Resultatet er både en ny måte for ungdommene å fortelle sin historie på, og en ny måte for oss å lære dem å kjenne. I tillegg til skrivekurs har ungdommene jobbet med å sette teksten til riktig beat og fremføre foran kamera. Hele prosessen presenteres i en musikkvideo.

Selda Asal er fra Izmir, Tyrkia. Asal har studert musikkvitenskap og kunst. Hun er initiativtaker til the Apartment Project i 1999, et av de første kunstnerdrevne galleriene i Istanbul, og senere Apartment Project Berlin. Siden 90-tallet har Asal deltatt i en lang rekke internasjonale utstillinger og biennaler, og gjort kunst-, film- og musikkprosjekter med ungdom over hele Europa.

Özgür Erkök ble født i Ankara i 1981. Erkök uttrykker seg gjennom ulike media, som video, tegning, musikk og performance. Han har hatt flere separatutstillinger, og har gjort performancer i blant annet Istanbul, Berlin, Brussel og Basel. Arbeidene hans handler ofte om kjønn, identitet og dagligdagse situasjoner og hendelser.

Både Asal og Erkök bor og arbeider i Berlin og Istanbul.

Video-premiéren var fredag 11. mars 2016 på Buskerud Kunstsenter, Drammen.

Selda Asal er en av de deltakende kunstnerne i vår videokunst-utstilling Mother Tongue, som ble vist på Buskerud Kunstsenter fra 24. februar - 20. mars. Mother Tongue er kuratert av Malin Barth og Brynjar Bjerkem og produsert av Stiftelsen 3,14 og TrAP.

Year: 2016
Category: Musikk

Produsert av

  • TrAP
  • Interkultur

I samarbeid med

  • G60
  • Buskerud Kunstsenter

Relaterte prosjekter