2+1

Kunstnerne Selda Asal og Özgür Erkök står bak hiphop-musikkvideo-prosjektet 2+1. I løpet av én uke med skrivekurs og rap-workshops i mars produserte de en musikkvideo sammen med ungdom fra Drammen. Se de sterke historiene deres.

01.02.2016

Siden starten har kunstprosjektet engasjert ungdom fra Frankrike, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Iran, Aserbajdsjan, Georgia, Armenia, Tyrkia, og nå også fra Drammen. I to uker var kunstnerne er artist-in-residence på ungdomshuset G60.

13 ungdommer har brukt vinterferien i skriveverksted for å sette ord på sine personlige historier. Flere av deltakerne har flyktningbakgrunn. Kunstnerne Selda Asal og Özgür Erkök vil undersøke unge menneskers ønsker, drømmer og utfordringer, og målet deres er å hjelpe hver deltaker å finne sin stemme. Ungdommene i prosjektgruppen skriver egne tekster, med kunstnernes veiledning og ved hjelp av ulike eksperimentelle metoder. Resultatet er både en ny måte for ungdommene å fortelle sin historie på, og en ny måte for oss å lære dem å kjenne. I tillegg til skrivekurs har ungdommene jobbet med å sette teksten til riktig beat og fremføre foran kamera. Hele prosessen presenteres i en musikkvideo.

Selda Asal er fra Izmir, Tyrkia. Asal har studert musikkvitenskap og kunst. Hun er initiativtaker til the Apartment Project i 1999, et av de første kunstnerdrevne galleriene i Istanbul, og senere Apartment Project Berlin. Siden 90-tallet har Asal deltatt i en lang rekke internasjonale utstillinger og biennaler, og gjort kunst-, film- og musikkprosjekter med ungdom over hele Europa.

Özgür Erkök ble født i Ankara i 1981. Erkök uttrykker seg gjennom ulike media, som video, tegning, musikk og performance. Han har hatt flere separatutstillinger, og har gjort performancer i blant annet Istanbul, Berlin, Brussel og Basel. Arbeidene hans handler ofte om kjønn, identitet og dagligdagse situasjoner og hendelser.

Både Asal og Erkök bor og arbeider i Berlin og Istanbul.

Video-premiéren var fredag 11. mars 2016 på Buskerud Kunstsenter, Drammen.

Selda Asal er en av de deltakende kunstnerne i vår videokunst-utstilling Mother Tongue, som ble vist på Buskerud Kunstsenter fra 24. februar - 20. mars. Mother Tongue er kuratert av Malin Barth og Brynjar Bjerkem og produsert av Stiftelsen 3,14 og TrAP.

År:

2016

Kategori:

Musikk

Dato:

1. - 11. mars

Sted:

Drammen

Produsert av
TrAP
Interkultur
I samarbeid med
G60
Buskerud Kunstsenter

Relaterte prosjekter