Smuggling Lemons & ACT III

Den anerkjente kunstneren Jumana Emil Abboud besøkte Norge for første gang, med tre sterke videoarbeider og performance på Oslo Kunstforening.

20.02.2015

Jumana Emil Abboud (født 1971 i Shefa'Amr) bor og virker i Jerusalem. Abboud bruker tegning, video, fotografi, performance og tekst for å navigere i temaer som minner, tap og motstand. Hennes kunstnerskap reflekterer et palestinsk samfunn, hvor kontinuitet og sammenheng i politiske prosesser er manglende. Hun gjenspeiler den palestinske situasjon, og skaper et utfordrende kunstnerisk landskap der oppfinnsomhet og narrative visuelle metaforer danner rammene.

I Oslo kunstforening viste Jumana Emil Abboud tre videoarbeider. I The Pomegranate (2005), Fasting (2003) og Smuggling Lemons (2006) føyer arbeidene seg i Abbouds poetiske kunstneriske univers, hvor erfaringer, savn og diskommunikasjon kommer til uttrykk gjennom visuelt narrative metaforer, som beveger seg i segmentet identitet, tap, evnen til å tåle motstand og manglende infrastuktur i et kaotisk samfunn.

Abboud har deltatt i en rekke utstillinger internasjonalt det siste tiåret. I 2009 deltok hun blant annet på biennalene i Venezia og Istanbul, og har stilt ut på Bahrain National Museum, Manama og Institute du Monde Arabe, Paris.

Som del av performance-serien ACT, fremførte Jumana Emil Abboud sin performance ACT III: "Paper, Feather, Sugar, Water" med påfølgende artist-talk i Oslo Kunstforening 21. mai kl. 13.00. I kunstnersamtalen deltok Pia Torgersen og Marianne Hultman. Performancen ble også fremført på Galleri 3,14 i Bergen, 28. mai kl. 15.00, fulgt av samtale med Pia Torgersen og Malin Barth.

ACT er en serie performancekunstprosjekter kuratert av Pia Torgersen, co-kuratert av Malin Barth. ACT søker å utfordre det tradisjonelle og vise levende kunst av levende kunstnere som belyser viktige temaer i vår samtid. Tidligere har prosjektet invitert kunstnerne Regina José Galindo og Ana Rewakowicz. Se relaterte prosjekter nedenfor.

År:

2011

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

5.-29. mai 2011

Sted:

Oslo

Utstillingen er produsert av
TrAP
Samarbeidspartner
Oslo Kunstforening
ACT er co-produsert av
Stiftelsen 3,14
TrAP
Oslo Kunstforening
ACT er støttet av
Norsk kulturråd
Fritt Ord
Bergen Kommune
OCA
Relaterte prosjekter