ACT I: Conversation Bubble av Ana Rewakovicz

ACT er et samarbeid mellom Oslo Kunstforening, Du store verden!, Stiftelsen 3,14 og kurator Pia Torgersen.

09.04.2015

Ana Rewakowicz er født i Polen i 1963 av ukrainske foreldre men bor og virker i Montreal Canada. Rewakowicz er mest kjent for sine oppblåsbare objekter. I likhet med kunstnere som Lucy Orta, jobber Rewakowicz utifra et sosialt engasjement og tar opp problemstillinger knyttet til å være blant annet hjemløs eller frivillig / ufrivillig reisende. Rewakowicz beskrives også som forsker fordi hennes interdisiplinære arbeider beveger seg over i ny viten om forskjellige materialers egenskaper. I verket Dressware har hun laget 3 prototyper for den «urbane / moderne nomade» SleepingBagDress, ParachuteDress and LifesaverDress. Verket er inspirert av arkitektbevegelsen Archigrams konsept: «clothing for living in» og ligger innen feltet mobilarkitektur og inflateable art. Rewakowicz sier selv at hun har laget verket som en lokal / global nødhjelpsløser; You never know WEAR?

I Norge viste hun verket Conversation Bubble – en 4 meter bred og 3 meter høy oppblåsbar gjennomsiktig boble som fremstår som en «performanceskulptur». Boblen, er et «konsensusverk». Dette innebærer at 5 deltakere må være en del av boblen for at den skal holde på luften. Hvor lenge performancen skal vare, eller når de skal avslutte den, må deltakerne være enige om. Conversation Bubble har undertittel Family Therapy Room og kan settes i direkte kontekst om konflikthåndtering. Boblen som form har mange konnotasjoner i vår kultur. Boblen er forbundet med et sted der mennesket isoleres, om kanskje ikke i positiv forstand. Man kan spørre seg om boblen virkelig er et godt sted for løsninger?

ACT er en performancekunstrekke som søker å utfordre det tradisjonelle og vise levende kunst av levende kunstnere som belyser viktige temaer i vår samtid. Se relaterte prosjekter nedenfor.

År:

2008

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

8. juni 2008

Sted:

Bergen, Odda, Oslo

Kurator
Pia Torgersen
ACT co-produsert av
3,14
TrAP / Du Store Verden!
Oslo Kunstforening
Støttet av
Norsk kulturråd
Fritt Ord
Bergen Kommune
OCA
Relaterte prosjekter