Oslo Palestine Film Festival: Møte med Hany Abu-Assad

TrAP og Arabiske filmdager inviterer til møte med den palestinske filmskaperen Hany Abu-Assad og åpning av årets festival med visning av filmen Omar.

04.12.2014

Denne våren er det to år siden den første Oslo Palestine Film Festival ble gjennomført, i et produksjonssamarbeid ledet av TrAP og med et program kuratert av May Odeh. Målet har vært å bringe konseptet videre, for en jevnlig filmfestival i Oslo tilegnet palestinsk film. I år tar vi et steg videre, gjennom et gjestesamarbeid med Arabiske Filmdager. Målet er på sikt å få Oslo Palestine Film Festival inn som en fast del av Arabiske Filmdager, for slik sikre et stadig påfyll av ny palestinsk film her i Oslo.

Regissør Hany Abu-Assad, født i Nazareth i 1961, er en av dagens mest profilerte palestinske filmskapere. Han har til i dag laget fire dokumentarfilmer og seks spillefilmer, hvor den mest kjente er Paradise Now fra 2005. Filmen vant prisen for beste utenlandske film under Golden Globe året etter og har vært vist på norsk kino. Filmen var i likhet med Omar nominert til siste runde til Oscar.

Omar er en intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på Vestbredden. Omar er frustrert over den daglige ydmykelsen fra Israel, og bestemmer seg sammen med vennene Tareq og Amjad å drepe en israelsk soldat. Han blir arrestert og får valget mellom tortur og å slippe ut hvis han angir vennene sine. Regissøren hverken dømmer eller hyller karakterene for deres handlinger. Han viser heller at de vanskelige valgene for unge palestinere ikke er prinsipielle spørsmål, men harde realiteter de må forholde seg til hver dag, med dramatiske utfall. Les mer hos Film Fra Sør.


Kino Victoria, Ruseløkkveien 16, fredag 4. april kl. 18.00

År:

2014

Kategori:

Film

Dato:

4. april

Sted:

Oslo

Produsert av
Film fra Sør
TrAP
Foto:
Johnny Vaet Nordskog
Relaterte prosjekter