Online kunstnerpresentasjoner

Bli bedre kjent med kunstnerne fra mentorprogrammet Her og der.

14.05.2020

I løpet av mai og juni kan man få med seg kunstnerpresentasjoner av deltakerne fra Her og der. Dette er et mentorprogram hvor nyankomne kunstnere i Norge kobles opp med etablerte kunstnere. De nyankomne kunstnerne får bli kjent med hvordan bransjen fungerer, de får etablere relevante nettverk og gode verktøy for å kunne lansere sine kunstnerskap i Norge.

Presentasjonene vil fremheve deltakernes arbeid og relevante opplevelser, etterfulgt av en diskusjon hvor det også er mulig å stille spørsmål. Møtet vil foregå på plattformen Zoom, og dette er kunstnerne du kan få med deg og de ulike datoene.


26.05 19:00 Yachi Shian-Yuan

02.06 19:00 Ric Francis

09.06 19:00 Izabela Żółcińska

16.06 19:00 Mike Ben Hadj

23.06 19:00 Araiz Mesanza

30.06 19:00 Anas Salameh

Oppdatert lenke til Zoom finnes på Facebook-eventet: Trykk her.

Mer om kunstnerne

Araiz Mesanza er en kunstner og illustratør. Hun har en 5 års BFA fra Basque University of Art, Bilbao og en 3 års spesialisering i illustrasjon fra kunst- og design senteret Escola Massana, Barcelona. Araiz har jobbet som frilans illustratør siden 2009 og i 2011 var hun med å grunnlegge Ediciones Armadillo, et kunstnerkollektiv og forlag. De gir ut en årlig illustrasjonsfanzine og andre publikasjoner.

Etter å ha flyttet til Oslo høsten 2016, har Araiz fortsatt å jobbe som selvstendig illustratør og billedkunstner. I det siste har hun i stor grad fokusert på å utforske sitt eget forhold til de nye omgivelsene, hovedsakelig naturen, gjennom tegninger, malerier og små installasjoner.

https://www.araizmesanza.com


Izabela Żółcińska er utdannet ved kunstakademiet i Poznań, Polen. Hennes kunstnerisk praksis baserer på forståelse av kropp som flytende struktur i relasjon til vårt økosystem. Med denne målsettingen arbeider hun tverrfaglig: tegninger, broderier, skulpturer, malerier, installasjoner og utstillinger.

I hennes kunstneriske metode er forskning og samarbeid sentralt og hun henter inspirasjon fra fagfelt som: anatomi, arkitektur, kognitiv vitenskap, væske mekanikk og hydrobiologi. I flere prosjekter har hun tolket fenomenet «migrasjon av væsker», ved å introdusere kapillærsystemet som et visuelt språk.

http://www.zolcinska.pl/en/


Ric Francis er utdannet ved City University of New York, og har en bachelor i Communications - Media Studies fra 1989. Ric studerte maleri før han gikk over til fotojournalistikk på grunn av et behov for å dokumentere realiteten og med særlig fokus på sårbare mennesker som kan oppleve utenforskap og marginalisering.

Hans redaksjonelle fotografier har blitt publisert i Le Nouvel Observateur (L’OBS), Jeune Afrique, The Guardian, IRIN News, The New York Times og NBC.News.Com. For tiden jobber Ric med et prosjekt om mangfold og gentrifisering i Tøyen; Norwegian, but Not - et prosjekt som utforsker identitet.

http://www.ricfrancis.net/

Shian-Yuan Yachi har en bachelorgrad (BFA) fra Taipei National University of the Arts og en mastergrad (MFA) fra Tunghai University, Fine Art Department i Taiwan. Hun har i rundt 10 år jobbet profesjonelt som en orientalsk blekkmaler i hjemlandet. Shian utforsker motiv, særlig når det gjelder tradisjonelle orientalske klassiske blomster og fuglemaleri. Hennes arbeid er en skildring av kjærlighet, nåde og lidelse for menneskeheten; det er en meditativ refleksjon av både kaos og skjønnhet i den moderne verden.

Shian er medlem av ACTU-Art Creator Taipei Union, Taiwan, frilanser i ARTCO-magasinet, Taipei, Taiwan, og medgründer av Gallery 26, Oslo.

https://shian-yuan.com/

Mike (Muga) Ben Hadj er en belgisk billedkunstner som jobber med veggmalerier og installasjoner, for det meste i det offentlige rom. Han studerte billedkunst i Namur og Brussel. Til å begynne var han sterkt involvert i urban kunst og hans praksis er påvirket av graffiti og gatekultur. De siste årene har fokuset hans gått over til klassisk maleri.

Arbeidene hans kan sees i Paris, Berlin, Amsterdam og Marseille hvor han bodde i nesten 10 år før han bosatte seg i Norge fra 2015.

https://www.instagram.com/muga...

Anas Salameh er en palestinsk billedkunstner, animatør og tegneserieskaper med base i Norge. Mens Salamehs kunst hovedsakelig består av malerier og tegninger, inneholder den også installasjoner i det offentlige rom.

Et av de viktigste verkene hans er en stor serie tegninger og malerier om hverdagen i Yarmouk-leiren i Damaskus. Bildene er uten farger og laget med kaffegrut og andre dagligvarer.

Kategori:

Visuell kunst

Relaterte prosjekter