Livestream: Charpai-chat med Hasansen

Kunstner Sayed Sattar Hasan gleder seg til å møte sitt digitale publikum.

23.03.2020

I denne ekstraordinære situasjonen, hvor vi må holde avstand og alt er stengt på grunn av koronaviruset, inviterer vi sammen med Interkulturelt Museum til charpai-chat og til utstillingen “Hasansens kjelke” av Sayed Sattar Hasan

Inspirert av polhelten Nansen, som satte ski på en kjelke for å komme fortere frem, har Hasan koblet det norske og det pakistanske via en norsk skikjelke og en pakistansk charpai. På vei dit har kunstner Sayed Sattar Hasan skapt seg om til Hasansen.

Gjennom en leken og interaktiv livestream får du oppleve utstillingen sammen med kurator Annelise Bothner-By og kunstner Sayed Sattar Hasan. De er klare til svare på alt du skulle lure på om utstillingen, om Sayeds kunstnerskap og hvordan det er for ham som kunstner i dag.

- Jeg liker ideen om å bringe kultur til folk utenfor galleriet. Det kan være en god måte å dele arbeid med mennesker som ikke kan besøke det fysiske rommet og jeg lurer på om dette kan endre hvordan vi kartlegger, sammenstiller og arkiverer utstillinger i fremtiden, sier kunstneren.

Han gleder seg til å se spørsmålene folk sender inn under streamen og er spent på hvordan han kommer til å takle det.

- Kunst er vanligvis så komponert, så det å lede en åpen diskusjon på nettet gir et element av risiko, noe som er egentlig er veldig interessant.

Hasansens kjelke» er en humoristisk utstilling, hvor det norske og det pakistanske kobles på en ny og spennende måte. Eller som Kunstkritkk skrev «Det handler åpenbart om samarbeid og videreføring av potensielt utdøende håndverkstradisjoner, og om verdien av at mennesker og kulturer møtes – indirekte et velrettet spark til alle høyreekstreme og islamofobe konspirasjonsteoretikere der ute.»

Facebook-event: Charpai-chat med Hasansen

Kategori:

Visuell kunst

Relaterte prosjekter