Kathak workshop med Priya Pawar

Det er med stor glede vi inviterer til workshop i kathak-dans med Priya Pawar i forbindelse med Jalwa: Speilbilde fra Punjab, og i samarbeid med Indian Welfare Society of Norway.

26.02.2015

Indian Welfare Society of Norway og Du store verden! inviterer til gratis workshop i kathak-dans med Priya Pawar i forbindelse med Jalwa: Speilbilde fra Punjab, som presenteres på Operaens Scene 2 30. og 31. januar. Kathak er den fremste klassiske indiske dansestil i Nord-India. Kathak kommer av ordet katha som betyr historiefortelling. Danseformen er utviklet fra dansedramaene i fordums tiders India, fra tempel til hoff, fra religiøst innhold til islett av underholdning. I dag er kathak først og fremst en vakker utnyttelse av rytme og bevegelse. Sigøynerne bragte kathak med seg til Europa, og den er en direkte forløper til flamenco.

Priya Pawar er utdannet i de to klassiske indiske danseformene kathak (jaipur-stil) og odissi. Hun har Nritya Vishard (BA) fra Bhatkhande Marris Music College, Lucknow og master i Nritya Varadhi under Guru Sunder Prasad og Kundenlal Gangani. I ICCR (Indian Council for Cultural Relations) står Pawar oppført som 'Top Grade' artist og representerer ofte India i internasjonale delegasjoner. Hun har vært en sentral drivkraft i å utvikle kathak som en etablert stilart hos barn og unge i det norsk-indiske miljøet.

16.00 - 17.00 Seniors
17.15 - 18.15 Viderekommende
18.15 - 19.15 Kathak grunnleggende
19.30 - 20.30 Nybegynnere

År:

2010

Kategori:

Scenekunst

Dato:

2.-5. februar 2010

Sted:

Oslo

Relaterte prosjekter