Jalwa: Speilbilde fra Punjab

Etter uker med intens jobbing for vårt ensemble og regissør Morten Krogh, var det en glede å kunne invitere til premiere på Speilbilde fra Punjab hos Operaen

26.02.2015

Premieren ble åpnet med taler av statssekretær Roger Solheim fra Kulturdepartementet, ambassadør Roy Banbit fra Indias ambassade i Norge og direktør Tom Remlov fra Den Norske Opera & Ballett. Forestillingen ble spilt to ganger siste helgen i januar, for en fullsatt sal på scene 2 og et begeistret og svært sammensatt publikum. JALWA – Speilbilde fra Punjab er andre del i et tre-årig samarbeidsprosjekt mellom Indian Welfare Society og Du store verden! for å utvikle et langsiktig samarbeid mellom scenekunst fra Punjab, India og Norge. Prosjektet knyttes til Indian Welfare Society's årlige markering JALWA (aspekter). I 2008 produserte vi forestllingen Jalwa: Loona.

Med et indisk (punjabi) bryllup som utgangspunkt, knyttes forestillingens tema til identitet som endres i kraft av omgivelser og kulturell påvirkning. Teksten, ved Lavleen Kaur, er bearbeidet på bakgrunn av medvirkendes innspill og refleksjoner, i tillegg til eget forskningsmateriale fra Cand. Polit.-graden ved Universitetet i Oslo. Forestillingen har blitt utviklet gjennom skuespillernes improvisasjoner, og er blitt til i løpet av den siste måneden. Parallelt med ulike dialoger presenterer skuespillere og aktører ulike kulturelle og kunstneriske ytringer. Les mer i programbrosjyren om oppsetningen. Med musikk av Shrilal Sahajpal og koreografi av Priya Pawar og Navreet Kaur. Inspisient var Gunn Camilla Stang.

Skuespillere: Lavleen Kaur, Raovarinder Singh, Priya Pawar, Sunita Dhir, Kewal Singh Dhaliwal, Prabhjot Kaur Bal, Surinder Sidhu og Lakha Singh. Musikere var Shri Lal Sahajpal, Jai Shankar, Rohini Sahajpal, Sunanda Sharma, Mukesh Sharma og Kanwarpal Singh Grewal.

Dansere: Navreet Kaur, Shilpi Bhatnagar, Medha Sharma, Shalin Kaur, Nikita Kaur, Shan S. Nagra, Netaj S. Nagra, H. N., Gurmukh S. Deol og Robin Brar.

Øvrige medvirkende: Sanmol Singh Sidhu, Anmol Singh Sidhu, Balraj Singh Sandhu, Gurjot Singh Bains, Harkirat Singh, Prabdeep Singh, Robin Singh og Bhavjit Singh, Gurminder Nagra, Sukhvinderpal Kaur, Harinder Khera, Kulwinder Kaur Bhoparai, Kulwir Kaur, Preetpal Jhhuti, Navnit Kaur Pahil og Lakha Singh.


"Det har vært en sterk opplevelse å arbeide frem denne forestillingen. Å få muligheten til å jobbe med så mange særegne og kreative sjeler har vært en glede men også mer enn krevende. Det er utallige barrierer man må bryte ned og klatre over, og tillit som må bygges på begge sider. En gjensidig kulturell respekt og forståelse må ligge til grunn før man kan begynne å jobbe. Det har vært utfordrende og til tider tungt, men det har også gjort meg desto mer takknemlig for å ha fått muligheten til å være med på dette."

Morten Krog

regissør

År:

2010

Kategori:

Scenekunst

Dato:

30.-31. januar 2010

Sted:

Oslo

Regi
Morten Krogh
Produsert av
TrAP
Samarbeidspartnere
Indian Welfare Society Norway
Den Norske Opera & Ballett
Støttet av
Gjensidigestiftelsen
Kulturdepartmentet
Fritt Ord
CulCom UiO
Kunsthøgskolen i Oslo