We Do Festivalen 2022

Den polske festivalen We Do arrangeres i Oslo i september, for fjerde år på rad.

24.06.2022

Foto: Łukasz Jasiukowicz

We Do-festivalen er opptatt av mangfold, likhet og inkludering.

- Under årets festival vil vi også sette fokus på hvordan man kan ta vare på seg selv og finne balanse i vanskelige tider, ikke minst på effekten musikk og lyd kan ha på oss, forteller festivalsjef Zaneta Kruszelnicka.

Festivalen vil foregå 14-18. september i Oslo, med en kombinasjon av konserter med spennende artister, filmvisninger og kreative verksteder.

Målet med disse workshopene er å få folk til å gjøre ting sammen med hvor prosessen er en viktig del av verkstedene. Deltagerne er med fra start til slutt, og resultatet vil kunne oppleves av publikum på avslutningsfesten.

Kruszelnicka er veldig opptatt av toleranse og likestilling. Det vil også gjenspeiles i utvalget av filmene som skal vises, med kvinnelige regissører som tar opp viktige og dagsaktuelle temaer.

Følg med på We Do - Contemporary Polish Arts & Culture festival sine kommunikasjonsplattformer for oppdateringer, programmet vil bli offentliggjort i løpet av høsten. Trykk her for å deres Instagram-konto og nettside. Under kan du lese mer om programmet.

Programmet:

㋡ PERFORMANCE

4. september ved Bjørvika og 18. september på Høymagasinet

(RE)CONSTRUCTION: Body as a transformational landscape er en forestilling som er et resultat av et samarbeid mellom danseutøvere fra Deep Control Collective, en musikkomponist, en klesdesigner, en fotograf og en videoskaper.

Danseutøverne utforske hvordan selvet blir påvirket av offentlig og privat rom. De ser også på hvordan arkitetur og natur reflekteres og rekonstrueres i mennesker, med ens personlige minner og historier.

㋡ KONSERTER

Safario

16. september på Cosmopolite Scene

Det unge multitalentet Safario har på kort tid bemerket seg som en av Norges heteste hiphop-talenter. Safario sin reise startet med debutsingelen Feeling Good! som han spilte inn på gutterommet sitt i Holmestrand. Sangen gikk rett på viral-listene i Norge. Han har også gitt ut flere singler, blant annet sammen med artisten Lokoy.

Safario er positiv og full av energi, og har varmet opp for artister som Arif, Unge Ferrari, Kjartan Lauritzen og Rejjie Snow. Som live artist er han uforglemmelig.

Artificialice

16. september på Cosmopolite Scene

Artificialice byr på elektronisk musikk med hypnotiske vokaler ala Björk, fylt med emosjoner som treffer en rett i magen. Bak prosjektet står komponist, tekstforfatter, vokalist og fløytist Alicja Sobstyl. I mai slipper hun albumet Prisoners of Expectations som ble spilt inn i et skur i Polanówka, en liten landsby ved Lublin i Polen.

Coals

18. september på Høymagasinet

Coals er en duo fra Schlesien i Polen som byr på drømmende eterisk pop med elementer av elektronika og folkemusikk. Takket være melankolsk elektrisk vokal og originale referanser til samtidsmusikk, ble bandet raskt internasjonalt anerkjent.


㋡ FILMVISNINGER

Boylesque av Bogna Kowalczyk

14. september kl. 18:00 på Frogner Kino

Festivalen åpnes med visning av dokumentarfilmen Boylesque, etterfulgt av samtale med regissøren Bogna Kowalczyk. Filmen handler om 82 år gamle Andrzej aka. den rebelske Lulla La Polaca. Som en åpent homofil mann i et kommunistisk Polen pleide han å arrangere undergrunnsfester i private hjem. Nå møter vi ham mens han planlegger sin ekstravagante begravelse. Han er nostalgisk, savner sin døde venn og søker samtidig kjærligheten gjennom en datingnettside. Filmvisningen er et samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival.

Se trailer HER.

The Wall of Shadows av Eliza Kubarska

17. september kl. 17:00 på Kunstnernes Hus

Vi presenterer dokumentarfilmen The Wall of Shadows fra HER Docs Festival. I denne filmen følger vi en modig familie. For å ha råd til sønnens skolegang går sherpafamilien med på en risikabel ekspedisjon til Kumbhakarna. Noen av verdens beste klatrere vil bli de første til å bestige denne ruten på deres hellige – og forbudte – fjell i Himalaya.

Se trailer HER.


The Earth Is Blue as an Orange av Iryna Tsilyk

17. september kl. 19:00 på Kunstnernes Hus

The Earth Is Blue as an Orange er en dokumentarfilm fra 2020, regissert og skrevet av Iryna Tsilyk, som vant regien i kategorien "World Cinema Documentary" for filmen på Sundance Film Festival 2020. Den har også blitt vist på HER Docs Festival. Alenemoren Hanna og hennes fire barn bor i frontlinjens krigssone i Donbas, Ukraina. Mens omverdenen består av bombinger og kaos, klarer familien å holde hjemmet sitt som en trygg havn, full av liv og full av lys. Familien har en lidenskap for kino, og det motiverer dem til å spille inn en film inspirert av deres eget liv i en tid med krig.

Se trailer HER.

㋡ WORKSHOPS

Lydterapi er en workshop i helsebevissthet med Kasia Szymków. I workshopen vil deltakerne utforske hva slags effekt lydvibrasjoner har på kroppen. Kasia vil veilede deltakerne gjennom det å ta på, spille på og føle instrumenter, for å oppdage lyd som verktøy for hvordan man kan stemme og regulere egen kropp, frigjøre kroppen fra blokkeringer og spenninger, og gjenvinne balansen.

Fotoverksted med workshopholder Karol Krukowski er en form for en kreativ historiefortelling som tar utgangspunkt i byens identitet og dens innbyggere. Fortellingene vil bli presentert på minneplakater på festivalens siste dag.

Reisende stemmer er en workshop som tar oss med på en reise gjennom ukrainsk vokal polyfoni (flerstemmighet). Paulina Miu vil guide oss gjennom opplevelsen av å synge en gammel vandresang sammen. "Zelenaya Vyshnya" er en generasjonssang, sunget på åkre, i stuer, kolkhozer (kollektivbruk i Sovjetunionen), og i hjem og hager. Sangen kunne nylig høres i Berlins gater under en video og lydinstallasjon til støtte for Ukraina. We Do-publikummet vil få sjansen til å høre sangen på festivalens siste dag.






År:

2022

Kategori:

Festival

Dato:

14-18.09.22

Sted:

Oslo

Støttet av:
Kulturrådet
Fritt Ord
Oslo Kommune
Den Polske Ambassade
Relaterte prosjekter