TrAP bytter navn til TrAP

1. september skiftet Transnational Arts Production navn til Transcultural Arts Production, og beholder kortformen TrAP.

04.09.2018

– Navnebyttet signaliserer ikke en ny retning, men er en oppdatering og tydeliggjøring av hva vi allerede gjør og hvem vi jobber med, sier daglig leder Hilde Ghosh Maisey.

Mange av kunstnerne og kulturarbeiderne TrAP jobber med i dag er ikke transnasjonale i den forstand at de har tilhørighet i flere nasjoner, men heller til flere kulturer. Ordet «transkulturell» viser til kunstnere og samarbeidspartnere som har bakgrunn fra mer enn én kultur, og omfavner dermed også minoritetsgrupper som ikke er innvandrere i Norge. For eksempel personer med norsk samisk eller jødisk tilhørighet, og nordmenn med foreldre eller besteforeldre med utenlandsk bakgrunn.

Tidligere jobbet TrAP oftere med kunstnere og utøvere fra utenfor Norge og Europa, for å bringe nye internasjonale kunstnerskap til den norske kunstscenen. I takt med at norske scener og visningssteder selv har løftet blikket ut mot verden, har TrAP kunnet skifte fokus. De siste årene har TrAP jobbet stadig mer med kunstnere og kulturarbeidere i Norge, med mål om at det norske kulturlivet bedre skal gjenspeile den mangfoldige befolkningen som allerede finnes i Norge i dag. Minoritetsnorske bør være bedre representert i gallerier og på scener, og ikke minst bak scenen og i styrerommene, over hele landet.

Navneendringen er vedtatt på TrAPs årsmøte i 2018, med begrunnelsen at den gir en bedre beskrivelse av TrAPs virke.

Kategori:

Organisasjon

Foto
Thomas Ekström
Relaterte prosjekter