Total Global

En grenseløs folkefest ble resultatet når vi ble bedt om å arrangere en midtveismarkering av Mangfoldsåret 2008. Prosjektledere Hanna Wozene Kvam og Brother Buntu ga verden til Oslo gjennom musikk, dans, kunstutstillinger og kulturopplevelser fra alle verdenshjørner.

13.02.2015

14. og 15. juni 2008 ble det arrangert en stor midtveismarkering av Mangfoldsåret 2008 i Oslo. Over to dager var Torshovparken åstedet for en folkefest uten sidestykke, med musikkscener, dans, diskusjoner, poesi, barneprogram, en pop-up restaurant og et yrende liv for store og små. Hele kalaset, som ble åpnet av kulturminister Trond Giske, var gratis og åpent for alle. Last ned programmet her.

På dagtid foregikk det aktiviteter i hele Torshovparken. På ungdomsscenen var det hip-hop, bhangra, soul og pop. Dansescenen gnistret med opptredener fra ulike grupper. Innslag av billedkunst, interaktive verksteder, poesi, litteratur og sport var også en sentral del av arrangementet. Barna hadde sin egen lekeplass med historiefortelling, barnedisco og kreative spillopper. I tillegg bidro flere organisasjoner til å sette sitt preg på dagen gjennom egne aktiviteter og informasjon. Det ble også arrangert et seminar om tilskuddsordninger, 14. juni.

Musikkprogrammet i parken ble ledet av konferansierene Tooji Keshtkar, Isatou Jammeh Kwarasey og Ras Steven, og på scenen sto artister som Wagëblë, Kohinoor, Noora Noor, Unni Løvlid & Becaye Aw, Monica Ifejilika, Pumba & Dannyboy, Studio Live Reggae, Emir & lillebror, Frode Fjellheim, Sheldon Blackman, Kamal Sabri, Magnus Moriarty, Dj Bright Eyes, og mange fler. På dansescenen bød Omer Bhatti, Oslo Tangoklubb, Xclusive, Face off, Tabanka crew og Cre-8 på show og workshops. På kveldstid fortsatte festen på klubbscenen på Soria Moria, med livedansere, musikalske happenings og DJ's som Samsaya og Admiral P.

Til å skape og gjennomføre markeringen engasjerte vi prosjektlederne Hannah Wozene Kvam og Brother Buntu, som begge har lang erfaring fra kulturbransjen. Buntu grunnla ressurssenteret Afrikan Youth In Norway og Afrikan History Week, og har jobbet med kultur og forebyggende arbeid. Wozene Kvam er artist og kulturarbeider med lang erfaring fra TV og radio. Under Total Global ville de satse på god kvalitet og høy stemning:

"Det finnes et hav av talenter og kunstnere på høyt nivå i Norge som har bakgrunn fra mange land, men som stadig opplever at de blir oversett og kun trukket frem som pynt og krydder. Nå må Norge våkne og bli stolte av det mangfoldet som finnes. Og stolthet blir det mye av på Total Global!" sier prosjektleder Hannah Wozene Kvam


Spesiell takk til Kulturelt Mangfold 2008, Soria Moria, Cosmopolite, Nordic Black Theatre, Family Reggae Disco, Latin-Amerikagruppene, Sound Asia, Grønn Hverdag, Kreative Trøndelag, Ungdomsfabrikken, Global Oslo Music, Norsk Folkehjelp, Fru Jensens Delikatesse, basta illustrasjon & design, turbine agency, Sølvpilen prosess & produksjon, Falk produksjon, Håkå.no, Bydel Sagene, Oslo Kommune, og Akershus, Østfold, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Nordland og Finnmark fylkeskommune.

Foto: Andrew Parker og Marta Lewick

År:

2008

Kategori:

Scenekunst, Musikk

Dato:

14.-15. juni 2008

Sted:

Oslo

Produsert av
Du Store Verden!
Støttet av
Mangfoldsåret 2008,
ved Kultur- og kirkedepartementet
Gjensidigestiftelsen