Tokso: Som best jeg minnes

Den internasjonale folk-strykekvartetten Tokso går til en beretning fra en helt annen tid som beskriver apokalyptiske fornemmelser med knivskarp presisjon – skapelsesmyten Voluspå.

09.02.2017

Isen smelter ved polene, erosjonen river opp jorda; krig, terror og politisk polarisering oversvømmer nyhetsbildet. Man kan få inntrykk av at apokalypsen er nær. Mange kjenner på nummenheten i møte med et stadig hardere og hissigere offentlig ordskifte, andre maner til kamp for verdiene de tror på. Den internasjonale folk-strykekvartetten Tokso går til en beretning fra en helt annen tid som beskriver apokalyptiske fornemmelser med knivskarp presisjon – skapelsesmyten Voluspå.

Med malende språk og intense skildringer tar Voluspå tak i lytterne i eposet om verdens tilblivelse, undergang og gjenoppstandelse. Sjelden har kontrasten mellom fred, harmoni og balanse på den ene siden, og krig, ødeleggelse og ubalanse på den andre siden vært mer slående enn i det gamle, mystiske visjonsdiktet. Hvordan kan vi sammen finne forsoning, fred, balanse?

Torsdag 23. mars presenterte vi det nye stykket Som best jeg minnes av Tokso i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo

Tokso:
Anne Hytta – hardingfele
Kelly Thoma - lyra
Eléonore Billy - nyckelharpe
Sigrun Eng – cello
Med: Bijan Chemirani - perkusjon

År:

2017

Kategori:

Musikk

Dato:

23. mars

Sted:

Oslo

Lys og video
Evelina Dembacke Tilo Hahn
Idé, opplegg, regi
Anne Hytta
Arrangør
TrAP
Støttet av
Norsk komponistfond og Oslo kommune