Seven Winds

Konserten skjer i forbindelse med 25-års-markeringen for katastrofen i Bhopal, India. Gruppen består av musikerne Becaye Aw, Rolf-Erik Nystrøm og Unni Løvlid.

09.04.2015

Trioen Seven Winds ble etablert i 2008, og etter noen spillejobber i Norge ga de seg ut på en turné til Sri Lanka, India, Korea, Kina, Nepal, Tanzania og Egypt. Gruppen har flere ganger spilt konserter i slummen utenfor fabrikken i Bhopal, der 25 000 mennesker mistet livet i ulykken i 1984. Mange lever fortsatt med skader, kreft og misdannelser. Inntektene fra denne konserten går til sykehuset i Bhopal. Gjestemusikere denne kvelden var også Abdulrahman Surizehi, Alex Gunia, Amir Mirzai, Celio de Carvalho, Gustavo Tavares, Harald Eraker, Harpeet Bansal, Kouame Sereba, Lidia Pinheiro, Raymond Sereba og Wan Yuan.

"Dette gjør vi fordi spørsmålet engasjerer oss personlig da vi har møtt ofre fra ulykken og sett dette på nært hold, men også fordi det er et grusomt eksempel på hvordan multinasjonale selskaper kan unngå straffeforfølgelse og ansvar når ofrene er verdens fattigste."

Rolf Erik Nystrøm

Seven Winds

Seven Winds henter sin inspirasjon i dikteren Olav H. Hauges tekster. Unni Løvlid synger dette vakkert ut på norsk, men også i andre språkdrakter, for å kunne bringe Hauges tekster ut til et internasjonalt publikum. I 2009 ga de ut en kritikerrost plate. Vi har også tidligere samarbeidet med gruppen, som deltok på arrangementet vårt, Urban World, 4. februar 2009.

Løvlid kommer fra Hornindal og er av våre høyst skattede folkemusikksangere. Hun har ved flere anledninger vist vilje til å eksperimentere og bringe norsk folkemusikk inn i nye sammenhenger. Hun har til nå utgitt tre soloalbum.

Becaye Aw kommer fra Mauritiania og startet sin musikalske karriere i Senegal, ved å spille med legender som Mansuur Seck og Baba Maal. Senere har han studert i Polen og bodd mange år i Norge. Aw har utviklet en helt særegen gitarteknikk, inspirert av andre afrikanske strengeinstrumenter og særskilt kora. Han er engasjert i en rekke prosjekter i Norge, Frankrike og i Polen. Mest kjent her hjemme er samarbeidet med Steinar Ofsdal og Kouame Sereba som resulterte i plateutgivelsen Kake.

Rolf-Erik Nystrøm er en særegen saksofonspiller og har utmerket seg både som komponist og improvisatør. Hans siste soloplate (2006) høstet veldig god kritikk og ble nominert til Spellemannsprisen samme år.

Foto: Nicki Twang

År:

2009

Kategori:

Musikk

Dato:

18. oktober 2009

Sted:

Oslo