Reversible

TrAP og Den Norske Opera & Ballett har et flerårig samarbeid om å bringe ny internasjonal scenekunst til Oslo. Vi viste en sterk forestilling av danseren Bouziane Bouteldja.

02.11.2016

I denne forestillingen står Bouziane Bouteldja helt alene på scenen. Dansegulvet er et speil. Han danser for retten til å definere sitt eget liv, uavhengig av samfunnets press, krav eller påføring av skyld og skam.

Danser og koreograf Bouziane Bouteldja er fra Frankrike og Algerie. Bouteldja er åpen om at han har opplevd overgrep som barn, og dansen er hans stemme. Han bruker kroppen, som en gang var hans svake punkt, til å gjøre opprør mot skammen påført av overgriperne, moralister, religionen og samfunnet. Bouteldja er en pioner ikke bare innen dans, men også når det gjelder å bruke dansen til å sette i gang vanskelige samtaler med sitt publikum. Han er interessert i å undersøke hvordan moral, skam og tabuer påvirker sinnene, kroppene, og selv bevegelsene våre.

Bouteldja er leder for Company Dans6T, et kompani med sterke hiphop-tradisjoner, som hører hjemme i Tarbes, Frankrike. Med bakgrunn fra hiphop, b-boying, samtidsdans og drama er Bouteldja en svært allsidig danser, men i denne forestillingen snakker bevegelsene først og fremst sitt eget språk.

"In this show, I deal with taboos, religions, prohibitions, oppression; about those old traditions that create an environment, which favours frustration, moral, physical and sexual violence, and extreme spirals of downward descent. This is not an insult. It’s the expression of my reclaimed freedom.”

Bouziane Bouteldja

Reversible ble vist på Operaens Scene 2
Onsdag 1. februar kl 19:30
Torsdag 2. februar kl 19:30

År:

2017

Kategori:

Scenekunst

Dato:

1. - 2. feb

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
I samarbeid med
Dirk Korell
Camin Aktion
Den Norske Opera & Ballett
Foto
Gilles Rondot