Pichet Klunchun Dance Company

Thailands mest anerkjente danser og koreograf, Pichet Klunchun, krysser tradisjonell dans med samtidsdans. Som del av vårt årlige samarbeid med Operaen inviterte vi kompaniet hans til å danse for fullsatt sal.

05.11.2014

Pichets signaturstil tar utgangspunkt i klassisk thailandsk maskedans, khon, som han har trent under Chaiyot Khummanee, en av de beste khon-mesterne i Thailand. På Operaen opptrådte Pichet Klunchun Dance Company for første gang i Norge.

Med forestillingene Chui Chai og Nijinsky Siam ønsket vi både å la Operaens faste publikum bli kjent med et dansekompani i verdensklasse, og å trekke personer som kjenner til Pichet og khon inn i Operaen. Gjennom kontakt med organisasjoner og grupper fra den thailandske diasporaen i Norge fikk forestillingene mye oppmerksomhet i deres miljø. Kompaniet danset til overveldende respons ved alle de tre forestillingene, og for et svært variert publikum på prøvesalen.

Chui Chai
Chui chai er thai for transformasjon, og kommer fra en fortelling i Ramayana, der demonen Benyakai måtte forvandle seg selv til Sita, kong Ramas kone, for å få en slutt på krigen dem i mellom. I denne gjenfortellingen fokuserer danserne på Benyakais vanskelige forvandling og sammenligner den med Thailands anstrengende vei mot et moderne samfunn.


Nijinsky Siam
Den legendariske danseren og koreografen Vaslav Nijinsky fremførte Danse Siamoise i Operaen i Paris for omtrent 100 år siden. Her har Pichet Klunchun gjenopplivet bevegelsene og positurene fra Danse Siamoise, til den originale musikken av komponisten Christian Sinding. Pichet gjenskaper Nijinskys nærvær på scenen, og en sensitiv dansedialog finner sted mellom to dansekunstnere – en død og den andre levende.

År:

2012

Kategori:

Scenekunst

Dato:

5.-7. oktober

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartner
Den Norske Opera & Ballett
Støttet av
Fritt Ord
Thai Airways
Den thailandske ambassade