Neptune Frost / Stolt og høylytt

Ambisiøs afrofuturistisk science fiction-musikal som stiller spørsmål om global makt og kjønn

15.11.2022

Still/Foto: Kino Lorber

I Neptune Frost bryter den 23 år gamle hackeren Neptune med oppvekstmiljøet og samfunnet i Burundi, som baserer seg på gruvedrift etter råvarer for den globale teknologiindustrien. Sammen med sine allierte, beveger de seg mellom parallelle virkeligheter og gjør verdens digitale teknologi til sin egen.

Filmen er en visuelt fengende og abstrakt reise, med sterke politiske utsagn både om global makt og kjønn. Filmen hadde ordinær kinopremiere sommeren 2022 i USA, og er blant annet omtalt av musikkjournalisten fra magasinet WIRE, Neil Kulkarni, som «(…) a film I'm still reeling from, because like any masterpiece, it's less about the answers it gives than the questions it raises.»

Poeten og rapperen Saul Williams er en anerkjent kunstner fra New York med lang fartstid i det uavhengige hip-hop-miljøet, og har holdt flere konserter i Oslo. Regissør Anisia Uzeyman er født og oppvokst i Rwanda. Dette er hennes femte film.

Stolt og høylytt

Som førfilm til Neptune Frost viser vi Stolt og høylytt, en portrettserie på fem korte filmer. Serien er laget på oppdrag fra organisasjonen for skeive muslimer, Salam, i samarbeid med Mental Helse Ungdom.

Visningene er en del av filmserien THE VOICE YOU CAN'T HEAR/DEN STEMMEN DU VIL IKKE HØRE, et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Transcultural Arts Production (TrAP), i forbindelse med Skeivt kulturår.

Kategori:

Film

Relaterte prosjekter