Daniella Barroso Munoz: «Mafifa»

En poetisk film om den kvinnelige musikeren Mafifa som var kjent for å spille på rytmeinstrumentet campana – et instrument som tradisjonelt ble spilt av menn.

15.11.2022

Stillbilde fra filmen.

Musikeren Mafifa var anerkjent for måten hun mestret rytmeinstrumentet campana i cubansk conga – en orkesterrolle tradisjonelt utført av menn. I denne filmen følger filmskaperen Daniella Barroso Munoz sporene tilbake til Mafifa, og undersøker hvem den myteoppspunne kvinnen var.

Filmen er en impresjonistisk, håndholdt og poetisk reise i møte med mennesker Mafifa relaterte seg til i Santiago de Cuba. Men filmen er like mye fasinasjonen en hørselshemmet regissør får for et menneske som viet sitt liv til kun å være musiker, med en musikk filmskaperen selv har vanskelig for å høre.

Daniella Barroso Munoz har bakgrunn fra Cubas Universidad de las Artes og har laget en rekke kortere dokumentarer. Mafifa hadde sin premiere på IDFA i 2021.

Denne visningen er en del av filmserien THE VOICE YOU CAN'T HEAR/DEN STEMMEN DU VIL IKKE HØRE, et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Transcultural Arts Production (TrAP), i forbindelse med Skeivt kulturår.

Kategori:

Film

Relaterte prosjekter