Nøkkel til byen x Ultima Festivalen

Det er noe ikke noe jeg har jobbet med før, så jeg tenkte la meg prøve noe nytt. Det er noe jeg faktisk syntes at var spennende og likte.

- Laiba Khan


03.03.2023

Ultima festivalen 2022 bestod av et innholdsrikt program som strekte seg over ti dager, med totalt 60 arrangementer. Dette inkluderer alt fra konserter, danseforestillinger, teater og kunstutstillinger til aktiviteter for barn og unge, paneldebatter og podkaster.


Høsten 2022 deltok Abdi (17), Teodora (18) og Laiba (19) på Nøkkel til byen sitt samarbeid med Ultima Festivalen for arrangementet som fant sted ved Birkelunden 17. september 2022, Organotopia av Nils Henrik Asheim. Dette var et multimediet verk som involverte både parken og kirken som skapte et dynamisk landskap der folk kunne bevege seg gjennom musikk hele dagen og kvelden.

Kirkerommet var fylt av tangentinstrumenter, og fire til åtte musikere spilte disse samtidig. Dette var et miljø med stadig endring, med livemusikk projiseringer og pop-up-perfomances. Gjennom disse tolv timene var Søstra100 med på å bygge og forvandle parken.

Uken før sleve fremføringen ble parken gradvis fylt med scenografiske elementer og bruksobjekter. Disse objektene var inspirert av samtaler med folk som bruker parken, der de forteller om sine minner herfra, og stedets historie og funksjon.

Organotopia utforsket hvordan fortid, nåtid og potensiell, utopisk fremtid kan fortelle oss noe om kollektivt eierskap, og om dette er det samme som kollektivt eierskap.

Disse ungdommene med på å assistere Søstra100 (Mira Hahn og Stina Molander) som stod for visuell design, med å bygge, montere og demontere installasjoner. I tillegg til dette tok de bilder og videoer for festivalens sosiale medier og var vart for publikum under selve arrangementet.

Dette samarbeidet varte i ca. en måned, med ca 40timers arbeid som foregikk på ettermiddags-/kveldstid og helger fra 20. august til 21. september.

Mer om Ultima Festivalen kan du lese her. For mer informasjon om Nøkkel til byen, ta kontakt med Amina Sahan på amina@trap.no

Relaterte prosjekter