MY VOICE YOU CAN'T HEAR/DEN STEMMEN DU VIL IKKE HØRE

En filmserie hvor vi blir kjent med personer som bryter med kjønnsnormer til tross for ytre press og forventninger.

29.09.2022

Stillbilde fra filmen «Neptune Frost».

I forbindelse med markeringen av Skeivt kulturår, samarbeider vi denne høsten med Nasjonalmuseet om filmserien MY VOICE YOU CAN'T HEAR/DEN STEMMEN DU VIL IKKE HØRE som vil finne sted i Nasjonalmuseets auditorium 26. og 27. november. Filmene vises også på Cinematekene i Oslo, Bergen, og Tromsø, og på AMIFF i Harstad.

Kjøp billeter HER.

I filmserien blir vi kjent med hovedpersoner som bryter med kjønnsnormer til tross for ytre press og forventninger. Her portretteres cis- og trans-kvinner og ikke-binære karakterer som håndterer uløselige konflikter utenfor deres egen kontroll, utfordret av sosiale normer og geopolitiske kontekster.

Filmene tar oss med inn i ulike virkeligheter. Fra et krigsherjet Libanon og et fremtidig ny-kolonialt Øst-Afrika, til det musikalske Cuba og Brasils støvete landeveier. Vi møter karakterer som utfordrer tradisjonelle kjønnsroller, og som alle er en del av det ikke-vestlige flertallet av verdens befolkning.

Dokumentarfilmene inviterer til refleksjon over filmskapernes plass i å lage disse portrettene. Det portretterende blikket i samspill med den som observeres skaper hele tiden en friksjon, som publikum oppfordres til å være oppmerksomme overfor. Dette møtet preges av empati, solidaritet, humor og en evne til å fremheve karakterene lik en dialogpartner.

TrAP har valgt å koble perspektivene fra disse filmene til sitt eget lokalmiljø ved å inkludere fem korte portretter i programmet, kalt Stolt og høylytt, med mål om å synliggjøre rollemodeller som bryter med etablerte kjønnsnormer. Portrettserien er produsert av organisasjonen for skeive muslimer, Salam, i samarbeid med Mental Helse Ungdom.

Filmserien er kuratert av kunstner Hanan Benammar og TrAPs produsent Brynjar Bjerkem og er et samarbeid mellom Cinematekene i Oslo, Bergen og Tromsø, AMIFF i Harstad og Nasjonalmuseet.

Les mer om filmene ved å trykke på en av sakene under. Billetter finner du HER.

År:

2022

Kategori:

Film

Relaterte prosjekter