Mokoomba

Du store verden! i samarbeid med Musikk og Ungdom inviterte til konsert med vinnere av Music Cross Roads 2008. En god porsjon Tonga med zambiske grooves, mikset med tekster fra Zimbabwe, krydret til med spansk temperament.

20.03.2015

Denne gjengen med gutter fra Zimbabwe er allerede blitt utpekt som ambassadører for Zimbabwes fremtidige sound. Guttene i bandet blir mottatt med begeistring i hjemlandet og er årets nye afrikanske overraskelse i Europa. De fremfører sitt repertoar med et trøkk som har parkert både publikum og kritikere så langt. Dette beviste de nok en gang da de i mai i år nærmest kuppet en av de største afrikanske musikkfestivalene, HIFA, og ikke minst under konserten i Oslo.

Bandet opptrådte på M/S Innvik torsdag 29. oktober kl 21.00. De gjorde også en gjesteopptreden på Operasjon Dagsverks arrangement 29. oktober kl. 19.45 på Youngstorget.

Mokoomba består av Abundance Ephraim Mutori (bass), Thrustworth Samende (gitar og koring), Mathias Muzaza (vokalist og perkusjon), Mithi Mugande (perkusjon og koring), Donald Moyo (tangenter og koring) og Ndaba Coster Moyo (trommer).

Lytt til musikken her.

Foto: Janne Lindgren

År:

2009

Kategori:

Musikk

Dato:

29. oktober 2009

Sted:

Oslo

Produsert av
Du Store Verden!
Musikk og Ungdom
Samarbeidspartnere
Nordic Black Theatre /
M/S Innvik
Global Oslo Music
Støttet av
Norad