Lim Dim

Etter mange års kontakt med kunstnermiljøene i Vietnam var det en stor glede for oss å kunne presentere en utstilling med en gruppe nye unge kunstnere fra Vietnam, i samarbeid med Stenersenmuseet.

13.02.2015

Flertallet av kunstnerne tilhører et lite og tett miljø i Hanoi som særlig arbeider med installasjoner, performance og video. Kurator for utstillingen er Hanoi-baserte Tran Luong. Tran er selv kunstner og har mer enn noen annen bidratt til å samle kreative og nytenkende Hanoi-kunstnere til et miljø. Han er en internasjonalt profilert kunstner og en tung eksponent for vietnamesisk samtidskunst, og har de siste ti årene markert seg også som kurator. Utstillingen presenterer til sammen 15 kunstnere: Vu Hong Ninh, Truong Tan (1963), Pham Ngoc Duong (1976), Nguyen Van Phuc (1978), Nguyen Trinh Thi, Nguyen Quang Huy (1971), Nguyen Minh Phuoc (1973), Nguyen Manh Hung, Nguyen Huy An (1982), Le Vu (1972) og Lai Thi Dieu Ha (1976), som bor og arbeider i Hanoi, Phu Nam Thuc Ha (1974), Dinh Q. Lê (1968) og Tuan Andrew Nguyen, som bor og arbeider i Ho Chi Minh City, og Tran Trong Vu, som bor og arbeider i Paris, Frankrike. Les mer om kunstnerne og verkene i utstillingen. Kurator og fem av kunstnerne var selv tilstede i Oslo under åpningen av utstillingen.

Lim Dim er vietnamesisk og betyr å betrakte noe med øynene tilsynelatende lukket. Slik beskriver man en person som enten nesten sover, som tenker dypt, som eventuelt studerer andre i skjul. Tittelen beskriver en tilstand som kan tilskrives en ny og ung generasjon vietnamesiske kunstnere med liten anerkjennelse i hjemlandet. Til gjengjeld er dette en generasjon i ferd med å få oppmerksomhet på den internasjonale kunstarenaen.

Det er utarbeidet en publikasjon til utstillingen med omtale og foto av kunstnerne og deres verk, og artikler av kurator Tran Luong og Joyce Fan, kurator for Singapore Art Museum. Publikasjonen kan bestilles fra TrAP.

Foto: Sidsel de Jong

År:

2009

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

27. august - 4. oktober 2009

Sted:

Oslo

Kurator
Tran Luong
Produsert av
Du Store Verden!
Co-produsent
Stenersenmuseet
​Støttet av
Norsk kulturråd
Fritt Ord
Den norske ambassaden i Hanoi
Oslo Kommune