Head(s)

Forestillingen av og med Mia Habib hadde premiere på Regional Arena for Samtidsdans, Sandnes Kulturhus, 22. april, og før-premiere på Black Box Theater 13.- 15. april.

04.12.2014

Prosjektets kunstneriske målsetting er rommelige ideologier og gruppemekanismer ved bilder og gester vi kjenner fra media, motstand, sorg, gruppebevegelser, undertrykkelse og populærkultur. Danseren, rommets diktator og publikum; den observerende masse. Publikum gis makt, teaterrommet omdannes til ett rom. Rommets usynlige regler og grenser, og hvor fort disse kan endres, avsløres.

Mia Haugland Habib er blant landets fremste og mest spennende unge dansere. Hun har koreografert, danset og gjort research i ulike europeiske land så vel som i Marokko, Brasil, Israel, Palestina, Madagaskar, Mexico, Irak, Tyrkia og Syria. Hun har bakgrunn (BA) fra Kunsthøgskolen i Oslo og har nylig gjennomført en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved universitetet i Tel Aviv. Habib var årets kunstner (koreograf, danser) ved Dansens hus i Oslo i 2009 og har over de siste tre årene vært initiativtaker og samarbeidspartner i prosjekter med blant andre Rani Nair (Sverige), Jassem Hindi (Frankrike), Guilherme Garrido (Portugal), Julie Nioche (Frankrike) og Petter Goldstine (USA).

Mia Habib Productions og TrAP (da Du store verden!) gjennomførte i 2009/2010 et samarbeid rundt scenekunstprosjektet WE INSIST Nord, på turné i Nord-Norge, Sverige, Danmark og Island. Prosjektet med tre kjerneutøvere handlet om identitet i konstant endring avhengig av omgivelser, steder, mennesker, samhandling, om møter, følelser og stemninger og søkte, gjennom møter mellom forskjellige individer, kulturer og kunstarter, å utforske mulighetene for gjensidige dialog, erfaringsutveksling og nyskapning.

Mia Habib har utmerket seg ved spesielle og nyskapende koreografier og tråkket opp nye stier for scenekunsten; ikke minst innenfor dokumentasjon og diskusjon om dansekunstens muligheter og rom, og hun er i dag en ettertraktet dansekunstner på internasjonalt nivå.

Forestillinger:
22. april kl 18:00 RAS / Sandnes Kulturhus
13. - 15. april Black Box Theater.

År:

2012

Kategori:

Scenekunst

Dato:

13.—22. april

Sted:

Stavanger

Produsert av
TrAP
Mia Habib Productions /
Sweet & Tender Norway
Co-produsent
RAS-Regional Arena for Samtidsdans
Shop31
Medvirkende
Ingeborg Olerud
Mia Habib
Jassem Hindi
Yoav Tal

Støttet av
Norsk Kulturråd
Bergesens Almennyttige Stiftelse
Foto:
Anniken Mohr