Filmprosess

En workshopserie for unge filmskapere, der hovedfokus var å jobbe med lengre filmprosjekter og å videreutvikle en personlig historie med ungdommens egen stemme.

20.02.2015

Vi samarbeidet med Tvibit, Nordic Youth Film Festival (NUFF) og Mediefabrikken i Akershus om en filmworkshopserie for unge filmskapere fra Troms, Akershus og Oslo. Workshopserien hadde 8 deltagere, 4 fra Troms og 4 fra Oslo og Akershus, og bestod av fire workshopsamlinger. Mellom samlingene jobbet deltagerne sammen to og to om å produsere en kortfilm, fra idé til ferdig film, veiledet av en workshopleder. Filmene hadde premierevisning under NUFF 2011.

Første samling fant sted hos Mediefabrikken med en tredagers workshop 12.-14. oktober 2010. Første workshopdag fikk vi besøk av dokumentarfilmskaper Kim Longinotto som viste klipp fra noen av filmene sine og fortalte om sitt arbeid. Deltagerne jobbet frem egne ideer til kortfilmer i løpet av de to siste dagene av workshopen. Denne workshopen var et samarbeid med Film fra Sør, og fant sted samtidig som festivalen.

Andre samling fant sted 17.–23. januar 2011, hos Tvibit i Tromsø, samtidig med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Deltagerne samarbeidet her med unge musikere i en workshop hvor de laget en film, fra idé til ferdig film, i løpet av én uke. Musikerne arbeidet med filmmusikken parallelt med innspilling og klipp. Workshopen ble ledet av filmregissør Pål Jackman og filmkomponist Herman Rundberg. Resultatet var kortfilmen P- the Movie, som ble vist under avslutningsseremonien for TIFF. Den kan også nytes under.

Tredje samling fant sted under Amandusfestivalen på Lillehammer 12.-15. april 2011. Her fikk deltagerne veiledning til sine workshopfilmer av klipper Vidar Flataukan, og en omvisning på Den norske filmskolen. I tillegg kunne de delta på seminarer og filmvisninger etter eget ønske. Samlingen ble avsluttet hos Stenersenmuseet i Oslo, hvor kurator Farhad Kalantary gav oss en omvisning på utstillingen Retrospective, film- og videokunst i Norge, 1960-90.

Siste samling fant sted under Nordic Youth Film Festival (NUFF) i Tromsø i juni 2011. Her var deltagerne med på NUFF-workshops og hadde premierevisning av filmene sine under åpningen av festivalen 17. juni.

År:

2011

Kategori:

Film

Dato:

12. oktober-17. juni 2011

Sted:

Tromsø, Lillehammer, Oslo

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartnere
Nordic Youth Film Festival
Mediefabrikken
Støttet av
Film & Kino