El Bodegón Post-Mortem

Det kunstnerdrevne El Bodegón har bidratt til å løfte den colombianske undergrunnsscenen til et nytt nivå. Denne utstillingen er en hyllest til et av de viktigste alternative visningsstedene i Bogotá det siste tiåret, på et galleri som på mange måter har betydd det samme for Oslo.

05.11.2014

El Bodegón var et samarbeidsprosjekt mellom kunstnere og professorer fra ulike universitet i Bogotá fra 2005-2009. Som alle kunstnerinitierte samarbeidsprosjekter var El Bodegón intenst, utrolig viktig og kortlevd. Samtidig markerte det en drastisk endring og boostet mye av kunstscenen som vi finner i dagens Bogotá.

Ikke bare deler El Bodegón og Dortmund Bodega likheter i navnet, deres struktur og posisjon i deres respektive kunstscener kan også sees som et kulturelt og kunstnerisk brorskap. Utstillingen presenterer en idé om El Bodegóns virke og historie, gjennom en post-mortem dokumentarfilm produsert av Jimena Andrade og Marco Moreno, samt et publikasjonsprosjekt i regi av Victor Albarracín, en av ildsjelene bak El Bodegón.


Program


19. April –
Dortmund Bodega


21. April –
Dortmund Bodega


24. April –
El Parche Artist Residency, W17 / Kunstnernes Hus


Utstillingen var en del av Colomborama.

År:

2013

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

19.—26. april

Sted:

Oslo

Kurator
Victor Albarracín
Produsert av
TrAP
Collaborators
Dortmund Bodega
El Parche
Støttet av
Norsk kulturfond
Fritt Ord
Utenriksdepartementet
Office for Contemporary Art
Relaterte prosjekter