AmeFrica

Med prosjektet AmeFrica ønsket kunstnerisk leder Tito Guevara å bringe musikere fra Ecuador og det sørlige Afrika sammen, for å utvikle et repertoar med feste i begge kontinentene og med marimbaen som fellesnevner.

20.03.2015

Arven fra afrikansk musikk er tydelig over hele Latin-Amerika. Den ligger i rytmemønstre gjenkjent i tradisjonelle og populære musikkformer. AmeFrica er initiert av den ecuadorianske perkusjonisten og musikkarrangøreren Tito Guevara. Guevara har lenge ønsket å gjøre et prosjekt som forbinder afrikansk musikk med tradisjonell populærmusikk fra hans eget land. Ecuador er også ett av landene i Latin-Amerika hvor marimba er et mye brukt instrument. I dag forbindes dette instrumentet i stor grad med Latin-Amerika, mens mye av den tradisjonelle musikken fremført på instrumentet har afrikanske røtter.

Med i prosjektet er blant annet den Oslo-baserte, sør-afrikanske perkusjonisten og marimbaspilleren Zwai Mbula. Andre medvirkende er Melita Halvorsen (Norge/Mosambik), Edson Perca Palacios og Larri Hernandez (Ecuador), Torbjørn Sandvik og Torkild Sannes (Norge).

Prosjektets kunstneriske leder Tito Guevara er komponist, arrangør og perkusjonist. Han spiller i en rekke latinsk band og holder ofte verksteder i Norge og England. Opprinnelig fra Quito Ecuador, studerte han jus på Universidad Central og musikk på Conservatorio Nacional i hjemlandet sitt og spilte fra tidlig alder som profesjonell perkusjonist med bl.a; Sonora Siboney, Orquesta Virtud og El Combo Pachanguero i Ecuador. Han flyttet til Europa i 1989 og har bodd, studert, undervist og spilt med en rekke band i Frankrike og England. I Norge dannet han det populær salsabandet Sonora Cimarrón, samt flamenco-prosjektet Flamenco Duro i samarbeid med flamencodanserinnen Tonje Lieberg.

I 2012 ga AmeFrica ut albumet Guayabita, som også har flere gjesteartister. Albumet ble spilt inn i Urban Sound Studios med Jock Loveband, og er utgitt av TrAP. Albumet er i distribusjon gjennom CD Baby.

Konserter i Oslo, Trondheim og Steinkjer:

Foto: Janne Lindgren

År:

2009

Kategori:

Musikk

Dato:

1.-14. november

Sted:

Steinkjer, Trondheim, Oslo

Kunstnerisk leder
Tito Guevara
Produsert av
Du Store Verden!
Samarbeidspartnere
Nordic Black Theatre /
M/S Innvik
Hilmarfestivalen
Transform
Støttet av
Norsk kulturråd
Norad