A Primal Spirit

Initiativtaker Celio de Carvalho ønsket å etablere en perkusjonsdrevet gruppe som forente latinske og vest-afrikanske rytmer med jazzfusionrøtter.

09.04.2015

A Primal Spirit har stått oss nær fra de første øvelsene i Sjokoladefabrikken på Grünerløkka, da gruppen ble etablert av musiker Celio de Carvalho våren 2005. I tillegg til Celio på perkusjon består gruppen av Diom De Kossa på djembe, congas og yadoh, Antonio Torner på trommesett, Bård Gunnar Moe på bass og Øivind Wang Tollfsen på gitar. Sistnevnte har også skrevet de fleste av gruppens låter.

Du store verden! produserte en høstturné for gruppen i 2005, samtidig som besetningen falt på plass og musikerne kom sammen for å finne formen, og deretter turné i forbindelse med nytt album i 2007. Gruppen levde sitt første år under navnet Sol Danse. Med konkrete planer for innspilling av en CD valgte gruppen å finne et nytt navn. To nye musikere ble dessuten rekruttert inn i fellesskapet; Rob Waring på vibrafon og Tore Brunborg på sax.

Albumet A Primal Spirit ble innspilt live i Fagerborg Studio av Per Sveinson, mikset av Øivind Wang Tollefsen og Bård Gunnar Moe, mastret av Morgan Nicolaysen / Lydmuren. gaaak.com har bidratt med design av cover. Albumet er utgitt av Du Store Verden!

Releasekonserten var på Parkteatret Scene 20. mai, og gruppen ble godt mottatt med høstkonserter Arendal, på Grand Scene 15. september, og Bergen Internasjonale Kultursenter (BIKS) 20. oktober. Kontakt TrAP for kjøp av CD.

Foto: Elisabeth S. Alnes

År:

2007

Kategori:

Musikk

Dato:

20. mai - 20. oktober 2007

Sted:

Arendal, Bergen, Oslo