A New Beginning

Farhad Kalantary er en av våre mest interessante video- og installasjonskunstnere. I denne omfattende videoinstallasjon, filmet i avsidesliggende områder av Iran, setter han sammen inntrykk, bilder og lyder fra 20 individuelle projeksjoner til ett samlet verk.

05.11.2014

A New Beginning tar utgangspunkt i en rekke muligheter og mange åpne veier. Vekk fra de urbane sonene trenger ikke disse veiene å føre noe sted. De fortsetter i det uendelige og lar oss møte landskapet. A New Beginning er som en reise gjennom dagliglivets poesi. Utstillingen utforsker også forbindelsen mellom det cinematiske og det maleriske, og hva som skiller opplevelsen i kinosalen og fra den i museet.

Farhad Kalantary er født i Tabriz, Iran, har studert i San Francisco, og bor og arbeider i Oslo. Med film, video og installasjoner utforsker han opplevelsen av rom og tid, og forholdet mellom lyd og bilde. Kalantary er en kunstner som krysser grenser, i flere betydninger. I flere av arbeidene vender han tilbake til Iran og steder fra barndommen. Arbeidene hans er vist ved en rekke filmfestivaler, gallerier og museer i Europa og USA, og inngår i samlingene til blant annet Moderna Museet, Stockholm og Norsk Kulturråd.


Bok: A new beginning
Med tekster av Selene Wendt, Andrej Slávik & Per Kvist. Publisert av Atopia Stiftelse, i samarbeid med TrAP, 2013.

Tea and opium are as left and right, as east and west, as day and night: as different, and as inseparably entwined. The following notes are intended as just as many contributions to the joint history of tea and opium – which is also the history of our joint world. - Andrej Slávik

År:

2011

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

3. nov—31. des

Sted:

Oslo

Kurator
Selene Wendt
Produsert av
TrAP
Atopia
Co-produsent
Stenersenmuseet
Støttet av
Norsk Kulturråd
Fritt Ord