10 undersøkelser: Veien man velger

Hvorfor velger man veien inn til kunst- og kulturfeltet, til tross for at feltet ikke alltid er like tilgjengelig og inkluderende?


I årets utgave av 10 undersøkelser har vi invitert mennesker med ulik kunst- og kulturbakgrunn til å dele sine erfaringer og tanker om veien inn i norsk kunst- og kulturliv.

For hva er det som får noen til å velge det å bli kunstner, danser, musiker, skuespiller og kunstformidler – ja, rett og slett noe kreativt? Selv når alt ikke ligger til rette for det? Hva er det som får en til å bli i et tidvis usikkert yrke? Og hvilke utfordringer møter man på veien inn i et kunst- og kulturliv som ikke alltid er like tilgjengelig og inkluderende?

Dette er spørsmål vi undersøker i årets avis sammen med danser Mariama Slåttøy, kunstformidler Zeenat Amiri, slampoet Sadiiq Jdid, dramatiker og teaterregissør Cliff Moustache, musiker Nasra Ali Omar og kunstnerne Frida Ourpabo, Amina Sahan, Shwan Dler Qaradaki, Nicole Rafiki og Gelawesh Waledkhani.

Her kan du lese redaktørens forord: Veien man velger

Avisen blir distribuert gjennom Klassekampen 22. mai og kan også lastes ned som PDF (se boblen under teksten).

Vil du gi oss tilbakemelding på årets 10 undersøkelser? Da kan du svare på denne spørreundersøkelsen her: Tilbakemelding på 10 undersøkelser. Tusen takk for at dere hjelper oss med å forbedre vårt tilbud.

Kategori:

Litteratur

Støttet av
Fritt Ord
Oslo kommune
Viken
Kulturrådet
Relaterte prosjekter