10 undersøkelser: Migranten

Det første nummeret av serien 10 undersøkelser ser nærmere på migrantens plass i dagens samfunn. Med Bouchra Khalili, Deeyah Khan, Fadlabi, Faizrullah Muradi, Josef Yohannes, Kavar Singh, Maria Navarro Skaranger, Marie Skeie og Motaz Al Habbash, Nora Mehsen og Warsan Ismail.

10 undersøkelser er TrAPs nye publikasjonsserie som kommer ut en gang i året. Serien skal utføre analytiske undersøkelser av omstridte begreper i et kulturelt mangfoldig samfunn, med utgangspunkt i folks levde erfaringer. Undersøkelsene gjøres i form av tekst, tegneserier, samtaler, foto, kunstverk og grafiske framstillinger. I første utgave undersøker vi ideer om Migrant Power. Last ned avisa her.

Bidragsytere er Bouchra Khalili (kunstner), Deeyah Khan (filmskaper), Fadlabi (kunstner), Faizrullah Muradi (tolk), João Doria (grafisk designer), Josef Yohannes (tegneserieskaper), Kavar Singh (regissør), Maria Navarro Skaranger (forfatter), Marie Skeie og Motaz Al Habbash (kunstnere), Nora Mehsen (samfunnsdebattant) og Warsan Ismail (skribent og medisinstudent). Flere av bidragsyterne mener deres bakgrunn og erfaringer gir dem en styrke som historiefortellere:

“Barn av innvandrede foreldre har spesielt nyttige innsikter å by på. Vi hanskes ofte med press fra flere kanter om å tilpasse oss det ene sosiale systemet eller det andre. Disse erfaringene må deles og forstås; det er altfor mange som føler at de har forlist midt mellom to kulturer og tror at det er et problem; de innser ikke den kulturelle rikdommen dette perspektivmangfoldet gir oss"

Deeyah Khan, intervjuet av Warsan Ismail.

Offisiell lansering var på Tøyengata Bodega, Oslo, 8. november 2017.

Foto: Kavar Singh (video still)

År:

2016

Kategori:

Bok, Litteratur

Gjesteredaktør
Warsan Ismail
Ansvarlig redaktør
Hilde Maisey
Design
João Doria
Utgiver
TrAP
Relaterte prosjekter