TrAP Tromsø: Verdensstjerner til Rakettnatt Global

- Samarbeidet med TrAP og Rakettnatt er til for Tromsøs publikum som er sultne etter musikalske uttrykk fra andre kontinenter og jeg er glad for at vi kan åpne scenene våre for verdenen igjen, sier Nasra Ali Omar, prosjektleder for TrAP Tromsø.

05.07.2021

Sammen med Tromsø kommune jobber TrAP for at kunst og kultur skal favne hele byens befolkning. Målet er at prosjektet skal skape nye møteplasser for folk i alle samfunnslag og aldere, og bidra til en mer inkluderende by. Dette gjøres gjennom en rekke arrangementer, deriblant Rakettnatt Global som er et samarbeidsprosjekt mellom Rakettnatt og TrAP, med tilskudd fra Norsk kulturråd.

På grunn av covid-restriksjoner måtte dette avlyses i fjor, men i år er Rakettnatt Global tilbake! Og det gjøres med en eksklusiv konsert med verdensstjernene Amadou & Mariam på Driv og DJ-set fra Nefertiti og Charlotte Bendiks på Storgata Camping.

- Som den som startet det hele for to år siden er det veldig fint at vi endelig kan ønske Amadou & Mariam velkommen til Tromsø. Jeg gleder meg til å oppleve en kveld med disse artistene og dj-settene, forteller Nasra Ali Omar, prosjektleder for TrAP Tromsø.

Hun mener at byen har hatt godt av arrangementer som dette.

- Etter at vi tok initiativet til økt mangfold i kunst og kulturlivet i Tromsø, har flere nå sett at det er mulig og tatt initiativ som retter seg mot sitt eget kjernepublikum. Vi ser at bidraget vårt er av stor verdi og at TrAP Tromsø trengs.

Amadou & Mariam

Fra starten på en skole for blinde i hjemlandet til hovedscenen på Glastonbury og turneer sammen med band som Coldplay og U2.

- Amadou & Mariams historie er en av de mest inspirerende historiene i moderne musikk; en kjærlighetshistorie om to besteforeldre fra Mali som havnet på hitlistene over hele verden, vant nok priser til å fylle flere peishyller og en viktig historie om vanskene ved å i bo i et av verdens fattigste land, forteller Omar.

- En historie som inneholder samarbeid med kjente navn som Manu Chao, Yeah Yeah Yeahs og Scissor Sisters. Det er en historie som begynte i motgang og som fortsetter å utvikle seg og inspirere mer enn 40 år etter, legger hun til.

Torsdag 26.august står Amadou & Mariam på scenen på DRIV i Tromsø.

- Hva annet kan Tromsøværingene oppleve da?

- På Campingen er vår egen globale DJ Charlotte klar til å sette anslaget for kvelden med sine afro/electro-beats etterfulgt av DJ Nefertiti som spiller arabisk pop, sør-afrikansk disko og Afrobeat. Det blir en episk kveld, avslutter Nasra.

Trykk HER for facebook-event.

Kategori:

Musikk

Relaterte prosjekter