Sonora Cimarrón

Afro-latino salsabandet Sonora Cimarrón samler erfarne musikere fra mange ulike land i Latin-Amerika, Australia og Norge. På Vinterfestuka opptrådte de med gjesteartist Jonny Luis Naranjo.

09.04.2015

Fra bandets første kick-off in 2004, har Sonora Cimarrón spilt over hele landet, på arrangementer som Norwegian Salsa Festival, Trondheim Latino Festival, Melafestivalen, Oslo World Music Festival, Bellville Jazz House, Anjazz - jazzfestival i Hamar, og i utlandet. Ideen bak besetningen og det musikalske konseptet kommer fra bandets leder og låtskriver Tito Guevara, som ønsker å formidle et bredere perspektiv på latinamerikansk musikk enn det som har vært vanlig tidligere. Sonora Cimarrón utvider salsa-begrepet ved å inkludere andre afro-latin-amerikanske rytmer i repertoaret, som for eksempel festejo fra Peru, andarele fra Ecuador og candombe fra Uruguay, i tillegg til de stilarter som hittil har utgjort salsakonseptet, det vil si cubansk, dominikansk, colombiansk og puertoricansk musikk. Bandet gjør en personlig vri på disse afro-latinske rytmene, uten å miste den originale grooven, og bevarer en klassisk 'golden era salsa sound'. Besetningen med vokal, perkusjon, tromboner og akustisk puertorikansk cuatro-gitar og kontrabass gir bandet en egenartet, varm karakter.

Sonora Cimarrón frontes av bandets komponister Tito Guevara og Carlos Aranguiz. Guevara har bakgrunn fra en rekke band i sitt fødeland Ecuador, før han flyttet til Europa i 1989. Han har arbeidet som musiker i Frankrike, England, Nederland og Tyskland, i tillegg til i Norge, hvor han har vært i grupper som La Descarga og Salsumba. Aranguiz har bakgrunn fra Chile og har jobbet mye i Spania, med grupper som Yakul og Escaramuza. I Norge har han vært aktiv i gruppen Voces del Sur.

Sonora Cimarrón består av Tito Guevara (congas, coro), Carlos Aranguiz (cuatro-gitar), Vidar Bråthen (trombone), Halvor Voldstad (trombone), Joel Ortega (bongo og perkusjon), Bladimir Viloria (vokal), Alexis Ruiz (perkusjon, coro), Yannik Hartig (timbales) og Torkild Sandnes (kontrabass).


Under konserten på Vinterfestuka opptrådte bandet med gjesteartist Jonny Luis Naranjo Enriquez på vokal og med Amelia Matsinhe Halvorsen på piano.

Sonora Cimarrón har også tidligere spilt under vårt konsept Urban World, på Cosmopolite i Oslo.

Foto: Michal Wasaznik

År:

2009

Kategori:

Musikk

Dato:

21. mars 2009

Sted:

Narvik

Produsent
Du Store Verden!
Samarbeidspartner
Vinterfestuka i Narvik